A rendőrség vizsgálja, hogy esetleg bűnsegédként vagy bűnpártolóként a gyilkosokon kívül más is tudhatott annak a 28 éves fiatalnak a meggyilkolásáról, akinek holttestét múlt héten találták meg egy érdi családi ház udvarán – értesült a Velvet. Úgy tudjuk, a két gyanúsítotton és a bejelentőn kívül többen is tudhattak a gyilkosságról. Információinkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette. 

Ismerték áldozatukat az érdi gyilkosok

Mint megírtuk, a telefontanú vonalon jelentette be egy névtelen személy, hogy két férfi megölt Érden egy embert, egyikük kertjében pedig elásták a holttestet  2012-ben. A gyanúsítottakat rövid időn belül elfogták, beismerő vallomást tettek, ami alapján egyikük házának kertjében a holttestet is megtalálták a rendőrök. A Velvet úgy tudja, hogy a korábban a sajtóban megjelent információkkal ellentétben a három férfi nem csupán alkalmi ivócimborák voltak, hanem már régóta ismerték egymást és korábban is volt konfliktusuk. 

Mint ismert, a három férfi együtt italozott, amikor összevesztek valamin, és a vita hevében először ütni, majd fojtogatni kezdték a fiatal férfit. Később már egy kővel vagy téglával ütlegelték, végül a fejsze is előkerült. Lapunk úgy tudja, a holttestet egy talicskába tették, hogy megfelelő helyszínt találjanak az elrejtésére. A család állítása szerint minderről mit sem tudtak. „Évek óta mit sem sejtve itt járkáltunk a holttest felett minden nap. A rendőrök darabokban szedték ki a csonkolt maradványokat a melléképület melletti szemetesgödörből, majd egy hatalmas fekete fólián mozaikként rakták össze a maradványokat – mondta el a gyilkossággal vádolt D. Béla rokona.

A két évvel ezelőtti gyilkosságra akkor derült fény, amikor az egyik férfi részegen, a helyi kocsmában elkotyogta azt ivócimboráinak. Közülük valaki hívta fel a rendőrséget. De a telefontanún kívül más is tudhatott a gyilkosságról. 

„Az elhunyt R. Jenő és a gyilkosságot beismerő D. Béla és J. Imre már korábban is ismerték egymást" - erősítette meg a Velvet információit Csapi Balázs rendőr alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője. Mint elmondta, a nyomozás során zajlanak a kihallgatások, mert valószínűsíthető, hogy a  két férfi mást is beavatott tettébe, vagy akár más is szemtanúja lehetett a két évvel ezelőtt éjszaka történt gyilkosságnak. Meg nem erősített információk szerint úgy tudjuk, hogy volt valaki, aki látta azt is, amint talicskába tették az áldozatot. 

Gyilkosai azonosították az áldozatot

Értesüléseink szerint a holttest teljes csontvázát megtalálták, ám ennyi idő alatt olyan rossz állapotban volt a holttest, hogy a hivatalos azonosítás még várat magára. Eltűnés alapján sikerült azonosítani R. Jenőt, akinek a képét több hasonló profilú kép mellett mutatták meg a két gyanúsítottnak, akik egybehangzó vallomásuk alapján azonosították a fiatalt.