A rajtakapott betörő saját elmondása szerint egy komáromi lányt, – Zsuzsit – akart meglátogatni abban a lakásban, ahova végül álkulccsal osont be. –írja a police.hu. 

A "remek" fedősztori ott bukott meg, hogy a házban nem csak, hogy nem lakik semmilyen Zsuzsi, de ráadásul maga a tulajdonos kapta rajta az illetéktelen besurranót.  

Mint azt később a rendőrök megállapíttották,  mindössze egy betörési kísérletről volt szó, aminek során az egyik lakó  elfogta és visszatartotta  K. Henriket, aki társával 2014. július 7-én tört be egy komáromi lakótelepi lakásba tudtuk meg a Police.hu-ról. Miután az üresnek hitt lakás mellékhelyiségéből kilépett a lakásban élő sértett (nem Zsuzsi), a két behatoló azonnal kereket oldott.

K. Henrik társa kijutott a lépcsőházból, a 45 éves budapesti férfit azonban az egyik szomszéd földre vitte, és ott is tartotta a rendőrök megérkezéséig. 

K Henriket a rendőrök előállították a rendőrségre. Gyanúsítotti kihallgatásán a 45 éves férfi végül elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy társával betörési szándékkal érkeztek Komáromba. A lépcsőház minden lakásába behallgatóztak, és a negyedik emeleti otthont választották ki, ahol is a nem várt lakónak köszönhetően  a betörés kudarcba fulladt. Azt is bevallotta, hogy elsősorban készpénzt kerestek és vittek volna. 

A rendőrök a férfi átkutatásakor megtalálták annak az autónak a kulcsát, amivel a gyanúsítottak Budapestről Komáromba jöttek. Az autót a nyomozók a városban megtalálták és átvizsgálták. Egy hátizsákban szövetkesztyűt, símaszkot találtak, melyeket a járművel együtt lefoglalt a Komáromi Rendőrkapitányság. K. Henriket lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezte előzetes letartóztatását.