Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség L. F.-et, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori életvédelmi főnyomozóját – tudta meg az M1 Híradója szerdán. A jelenleg magánnyomozóként dolgozó volt rendőrt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el hajnalban. A férfit vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt rendőr tagadta, hogy elkövette volna a gyanúsításban szereplő cselekményeket. Az ügyben a Híradó szerint őrizetbe vettek egy ismert budaörsi ügyvédet is.

Frissítés: A Velvetnek igazságügyi forrásokból megerősítették, hogy Labanc Ferencet fogták el a rendőrök. Rendőri forrásaink név nélkül úgy jellemezték a történteket, hogy „ez az őrizetbevétel már 20 éve érik". Forrásunk felidézett egy 1990-es évek eleji előadást, amit Tonhauser László, az ORFK akkori szervezett bűnözés elleni osztályvezetője tartott volna bűnügyi ismeretekből a Rendőrtiszti Főiskolán, de meglátta a sorok közt ülve Labancot, és nem akarta folytatni az előadást, amíg ő ki nem megy.

Mindennek persze volt oka: Labanc neve összefonódott a kilencvenes évekbeli alvilág ügyeivel, pár éve az Indexnek is ő adta a legtalálóbb jellemzést az olajügyekben érintett Portik Tamásról. A Zsaru magazin 2012-ben közölt publicisztikát arról, hogy mennyire fonák, hogy Labanc lett a Vizoviczki-ügy egyik szakértője, holott 2002-ben már fogadott el kenőpénzt szórakozóhely-tulajoktól.

A cikkben olvasható tömör életrajza szerint 1984 óta dolgozik rendőrként, volt kerületi nyomozó, dolgozott rablási, életvédelmi és gazdaságvédelmi vonalon is. Az akciócsoportból 2001-ben kellett távoznia, miután a Fővárosi Bíróság hivatali vesztegetés miatt 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 200 ezer forint pénzbírságra ítélte őt. Ezután magánnyomozó lett és saját hírügynökséget alapított. 2006-ban emberölés előkészülete, 2012-ben csalás miatt indult ellene eljárás, ezutóbbi per végén a Kúria pénzbüntetésre is ítélte.

Labanc amúgy saját blogot vezet, aminek ez a mottója: „Megengedhetem magamnak az igazi luxust,hogy elmondom az igazságot,mert nem tartozom senkinek semmivel!!"