Augusztus 13-án, csütörtökön, a késő esti órákban egy bedrogozott férfi őrjöngött a VIII. kerületi Baross utcában. Úgy tudjuk, a férfi a zene nevű szert fogyasztotta, amelytől annyira agresszív lett, hogy rendőri segítséget kellett kérni, nehogy kárt tegyen magában. Szemtanúk szerint a férfit több rendőrnek kellett lefognia.

A járda egy részét fél tizenegy körül átmenetileg kordonokkal és rendőr-, illetve mentőautókkal zárták le, a rendőrök egy része pedig pokrócokat emelt fel, hogy azzal takarják, mi történik pontosan a lezárt területen. Úgy tudjuk, erre azért volt szükség, mert a drogos férfit újra kellett éleszteni. Az újraélesztés sikeres volt, a férfit mentővel vitték kórházba. Update: értesüléseinket az ORFK megerősítette.

Egy szemtanú a Velvetnek elmondta, a szert néhány sarokkal odébb árulják, 500-1000 forintos áron. Azért lehet ilyen olcsó, mert higítóból készítik. A környék drogosai előszeretettel fogyasztják, mert nem drága, és állítólag a szer használója rettentő erősnek érzi magát tőle, annyira, hogy gyakorlatilag sérthetetlennek hiszi magát. Emiatt ön-és közveszélyessé válnak – a közelmúltban egy férfi például felmászott egy virágállványra, és onnan ugrott fejest a betonba. A Baross utcai őrjöngő is többször a járda betonjába verte a fejét.

A dealer közelségére az is utalhat, hogy az utóbbi hónapokban több hasonló eset történt a környéken: a Teleki téren például nemrég meztelenül őrjöngött egy férfi.


Az eset helyszíne