Egy férfi hagyta meghalni magatehetetlen édesapját, nem adott neki enni vagy inni, hagyta kihűlni, és saját mocskában kellett az ágyban feküdnie, mivel a mellékhelyiségig sem tudott elmenni. Az 51 éves vései férfit most emberöléssel vádolják – írja a Sonline.hu

 A vádlott 83 éves apjával élt együtt, az idős férfi tavaly azonban agyér-elmeszesedése miatt legyengült, gyakran elesett, végül nem tudta ellátni magát. Testszerte zúzódásokat szenvedett, végül annyira elhagyta az ereje, hogy felkelni sem tudott az ágyából. Az épületben csak a konyhában volt egy kályha, a szobát, ahol az idős férfi feküdt, nem fűtötték, a márciusi 10 fok alatti hőmérséklet idején sem. A vád szerint a fia nem adott ételt és italt az apjának, nem gondoskodott róla, és nem hívott hozzá orvost, pedig egyre romlott az állapota.

A vádlott fivére telefonon érdeklődött az apjuk állapotáról, többször szólt, hogy vigyék orvoshoz, de ezt elmulasztotta. Végül a másik fiú és az egyik unoka megjelent a háznál, ahol alsónemű nélkül, csak egy ingben hevert az ágyban a sértett, aki mindössze egy ágyhuzattal volt betakarva. Kénytelen volt az ágyban végezni a szükségét. Ekkor már nem kapott szilárd ételt, kihűlt állapotban volt. Közben a vádlott a konyhában italozott. A másik fiú és az unoka megmosdatták az idős férfit és értesítették a mentőket. Néhány nappal később a kórházban elhunyt, a halál okaként a betegségeit és a kihűlést jelölték meg.