Akárcsak egy horrortörténetben: egyre több halálos áldozatot követel az ebola Afrikában, és miközben a szakemberek megfeszített erővel a járvány megfékezésén dolgoznak, addig újabb és újabb szörnyűségek történnek a környéken. Libériában pánikhangulat alakult ki, az emberek fosztogatni kezdtek az egészségügyi intézetekben, Monroviában pedig kóbor kutyák marcangolják szét a holttesteket. 

A Bild helyi lapokra hivatkozva azt írja, hogy a környéken a gazdátlan, éhes kutyák állítólag több fertőzött, ebolában elhunyt tetemet is kiástak a földből, és megették őket. Az állatok állítólag nem mutatják a fertőzés jeleit, azonban a szakértők szerint elkapták a vírust, és emberre veszélyesek lehetnek, átadhatják azt. A vírusok ugyanis a fertőzött egyén halál után is továbbélhetnek. 

Dr. Stephen Korsman virológus az esettel kapcsolatban a News24-nek azt nyilatkozta, hogy ugyan egyáltalán nem biztos, hogy a kutyák megbetegedtek, mégis hordozhatják a vírust, és veszélyesek lehetnek az emberekre is. 

Az ebola a WHO adatai szerint eddig 1552-en meghaltak, a fertőzöttek száma összesen már több, mint 3 ezer. A szakértők szerint azonban a valós szám ennek jóval többszöröse is lehet. Az egészségügyi világszervezet szerint ez minden idők leggyorsabban terjedő járványa, mely akár 10 ezer ember halálát is követelheti.