Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy 40 éves kunszentmiklósi férfit, aki 2014. augusztus 1-én, elvette és eldobta a postai kézbesítő kerékpárját, majd szétszórta a leveleit, mert nem hozta a villanyszámlát. - tájékoztatott a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség.

A férfi a vádirat szerint az otthona közelében, az utcán kérdőre vonta a szolgálatban lévő postás hölgyet, hogy hol van a villanyszámlája. A sértett közölte, hogy neki nem hozott levelet, de ezt a vádlott nem fogadta el, hanem követni kezdte a kerékpárját toló postást és egyre agresszívebben szidalmazta. Ezt észrevette az egyik szomszéd is, aki megkérte a vádlottat, hogy nyugodjon meg. Az agresszív férfi e helyett közölte, hogy leengedi a sértett kerékpárjának kerekeit. El is kezdte keresni a hátsó kerék szelepét, majd hirtelen megragadta a kerékpárt, kitépte a sértett kezéből és hangosan szitkozódva átdobta az út túloldalára. A dobás miatt a kerékpár kosarából kiesett a postás táska is.

A férfinek azonban ez sem volt elég: felkapta a táskát és a benne lévő postai küldeményeket legalább 3-4 házhossznyira szétszórta, szétrugdosta, a levelek és az újságok beborították az utat.

Az ordibáló férfi csak a szomszédok közbelépésére hagyta abba az értelmetlen agressziót és visszament a házába.

A bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.