Az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű eső okozta árvízi és helyi vízkárok miatt szombaton országosan 59 településen zajlottak védekezési munkálatok. Országszerte 172 embernek kellett elhagynia lakóhelyét, és 26 úton van teljes útzár. A katasztrófavédelem állományából több mint ötszázan vettek részt a védekezésben, munkájukat körülbelül 1300 ember segítette csaknem 370 technikai eszközzel. A védekezésen eddig 65 ezer homokzsákot és 650 köbméter homokot használtak fel - írja a Blikk

A közútkezelőnek a szombat éjszakai, vasárnap reggeli órákban további útszakaszokat kellett lezárnia a nyugat-dunántúli megyékben. Az Útinform szolgálat legfrissebb összesítése szerint több mint hatvan kilométernyi útszakasz van lezárva Baranya, Győr-Moson-Sopron, Pest, Vas, Veszprém és Zala megyében - írták a közleményben.

úBaranyában Alsómocsolád, Zalában Szijártóháza, Zalaszombatfa és Gáborjánháza nem közelíthető meg országos közúton, a Vas megyei Szakonyfaluba pedig csak az ott lakókat engedik be a hatóságok.

úA közútkezelő felhívta a figyelmet arra, hogy a korlátozások száma és mértéke folyamatosan változik, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

úTovábbra is arra kérik az autósokat, hogy ha az ár- és belvízben érintett térségekben az utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, a figyelmeztető vagy korlátozó jelzéseket minden esetben vegyék komolyan, a lezárt szakaszokon pedig semmiképpen ne próbáljanak meg átkelni.