Két férfi DNS-ét azonosították a tavaly szeptemberi soroksári gyilkosság helyszínén, illetve az áldozaton, Kardosné Gyurik Krisztinát. Személyazonosságot azonban még nem társítottak hozzájuk – mondta el Petőfi Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatósága kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője a Velvetnek. 

Hozzátette, a DNS profil majd a bizonyításban játszik nagy szerepet, a tettesek elfogásakor. Petőfi Attila azt is elmondta, hogy a DNS-ek alapján tökéletesen tudják rekonstruálni a gyilkosságot. Ebből egyértelműen kiderül, hogy az egyik férfi volt az elkövető, a másik a tettestárs. A DNS-ek elhelyezkedéséből, a gyilkosság rekonstruálásából feltételezhető, hogy a két elkövető egyike a tevőleges gyilkos, tehát a domináns a cselekményben, míg a másik az alárendelt. Ebből az is adódhat, hogy például akár jelentős korkülönbség is lehet közöttük. Miután mindkét férfi megsérült, mert az áldozat erőteljesen védekezett, a DNS mintákból az is egyértelműen kiderült, hogy a gyilkos olyan sérüléseket szenvedett, amit mások előtt bizonyára valamilyen módon meg kellett magyaráznia.Ez pedig a környezetében élők számára mondhat sokat, akár össze is kapcsolhatják a magyarázat időpontját a gyilkosság időpontjával.

A vezérőrnagy egy reggeli sajtóbeszélgetésen arról szólt arról is, hogy a két férfi nem áll rokonságban egymással, és mivel a bűncselekményt a nyomok alapján rekonstruálni tudták a nyomozók, egyértelmű, hogy az egyikőjük domináns, a másik neki alárendelt volt, feltehetően az életkorából adódóan. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott: cselekménye is kisebb súlyú, elszámoltatásuk esetén ez években, sőt évtizedekben mérhető, ugyanis megkülönböztethető a gyilkos személye. Az is nyilvánvaló a nyomozók számára, hogy legalább az egyik férfi jól ismeri a bűncselekmény helyszínét.

Mint megírtuk, a 36 éves nőt tavalyszeptember 25-én találtak holtan a soroksári Szigetdűlőn.