A CDC, vagyis az amerikai járványügyi hatóság bejelentette, hogy ebolás beteget diagnosztizáltak az Egyesült Államokban. A férfi Libériából érkezett körülbelül két héttel ezelőtt, és elkülönítve fekszik egy dallasi kórházban – írja a BBC.

A férfi szeptember 19-én indult el Libériából és huszadikán érkezett meg az Egyesült Államokba. Az ezt követő napokban rokonait látogatta meg, a tünetek ekkor ugyanis még nem jelentkeztek nála. Szeptember 26-án ment el végül orvoshoz, ekkor már el is különítették a kórházban.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy a férfi milyen állampolgárságú, csak annyit lehet tudni, hogy rokonait látogatta meg az USA-ban. A hatóságok most azokat próbálják meg megtalálni, akikkel a férfi kapcsolatba került az elmúlt egy hétben. Úgy tudni, hogy még a férfit kórházba szállító mentősöket is karanténba helyezték.

A WHO (Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) szerint Nyugat-Afrikában már több mint háromezren haltak meg az ebola miatt, összesen pedig több mint hatezer ember fertőzödött meg a vírussal.