Autóbusz és kamion ütközött Vértesboglár határában, a csütörtök reggeli balesetben többen megsérültek, köztük a busz sofőrje is. Az érintett útszakaszt lezárták – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és az Alba Volán Zrt. szóvivője az MTI-t. Juhász Károly rendőrségi szóvivő korábbi közlése szerint a forgalmat Csákvár és Alcsútdoboz felé terelik.

Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a busz az ütközés következtében árokba csapódott, és nekiütközött egy facsoportnak. Pruzsina Alice, a közlekedési társaság kommunikációs főmunkatársa azt közölte, hogy a Mór-Budapest között közlekedő menetrend szerinti járat az alsóbbrendű úton haladt, amikor eddig ismeretlen ok miatt a szemből érkező nyerges vontató pótkocsija nekicsapódott a jármű bal elejének. Az ütközés az autóbusz vezetőfülkéjét érte, a sofőr megsérült. A buszon negyven utas tartózkodott, közülük négyen könnyebb sérülést szenvedtek. Az autóbusz vezetőjének valószínűleg eltört a bokacsontja.

Az Alba Volán Zrt. mentesítő járatot küldött a helyszínre, amely minden sértetlen utast tovább szállított. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy öt könnyebbnek tűnő sérültet szállítottak a székesfehérvári kórházba: egy 60 év körüli férfit és négy nőt.