Jogos védelmi helyzet túllépésével elkövetett emberöléssel vádolják azt a 19 éves fiút, aki egy családi veszekedés hevében megszúrta apját tavaly május 25-én. A fiatal férfi tárgyalása kedden kezdődött el a Budapest Környéki Törvényszéken – közölte a bíróság. 

A sértett hévízgyörki Gy. Mihály rendszeresen ivott és verte a feleségét, fiúk emiatt nem volt jó viszonyban vele. Egy ilyen eset után 2009-ben kérdőre vonta apját, aki válaszul ököllel megütötte őt. A nő háromszor is elköltözött otthonról a bántalmazások miatt, de a férfi mindig meggyőzte, hogy térjen haza. 2011-re a nőnek elege lett, és rábeszélésére a férfi pszichiáterhez fordult, gyógyszereket kezdett szedni, és normalizálódott a kapcsolata a nejével. 2013-tól kezdődtek újra a veszekedések, de bántalmazás egy ideig még nem fordult elő.


Nagyobb térképre váltás

(Utcaképünk illusztráció.)

Ekkoriban vásárolt a vádlott egy bicskát, mert féltette anyját, húgát és magát az apjuktól. Május 25-én azt követően kezdődött a vita, hogy a nő hazaért a munkából, és egy ártatlan apróság (nyitva maradt az ajtó, bejött a kutya) miatt összekaptak. A tévéző fiúk kikiabált, hogy hagyják abba a veszekedést, mire a férfi visszament a szobába. Ekkor még utánaszólt a felesége, hogy miért kell káromkodni és mindent ráfogni, mire a dühös férfi utánament a fürdőszobába, lenyomta a földre, majd a karjainál fogva kiráncigálta onnan.

Ekkor jött ki a szobájából a vádlott, aki kétszer hátbaszúrta apját, majd a földre eső férfit még négyszer mellbe szúrta, ezután távozott a konyhából. Anyja végig kiabálta, hogy hagyja abba, majd ő hívta ki a mentőket is.