Puszta kézzel, brutálisan bántalmazta hajléktalan társát egy 55 éves férfi Sárospatakon. A sértett belehalt sérüléseibe – tájékoztatta lapunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. 

Még 2011 októberében hajéktalanokból álló csoport italozott Sárospatakon a vasútállomás közelében. Innen együtt indultak el különböző irányokba, ki-ki a saját éjszakai alvó helye felé. A vádlott férfi úgy gondolta, hogy a későbbi sértett férfinél még maradt bor, ezért társait hátrahagyva utána indult. A sértett már lefekvéshez készülődött egy bokros területen. A vádlott bort követelt rajta, amit ő nem tudott adni, hiszen neki sem volt már. Ekkor a vádlott megütötte a férfit, aki a földre esett. A földön fekvő áldozatot rúgni, taposni, ütlegelni kezdte. A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A sérülések elszenvedése az átlagost jóval meghaladó fájdalommal és szenvedéssel járt. A vádlott végül egy szatyrot vett el a sértettől, melyben élelmiszer volt, alkohol azonban nem.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és határozott tartamú fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a 2014. október elején benyújtott vádiratában.