Saját testvére élettársát erőszakolta meg egy harmincas évei végén járó férfi, aki utolsó szabadságvesztés büntetéséből való szabadulását követően fiútestvérével, és annak élettársával egy Mura-menti faluban lakott. 2013  karácsonya utáni napon megkérte testvére élettársat, hogy menjen el vele a szomszédos  Muraszemenyére lakatlan szülői házukhoz, mert onnan még jó állapotú használati tárgyakat  lehet elhozni.

El is mentek kerékpárral elmentek Muraszemenyére, ahol a nőt az udvari melléképülethez hívta, hogy ott vannak az értékek. A Zala Megyei Főügyészség közleménye szerint ott a testvére élttársát egy bottal tarkón vágta, amitől a nő a földre esett, majd felszólította, hogy vetkőzzön le, mert ha nem, akkor meg fogja ölni. Ennek nyomatékosítására elővett egy nagyjából 10 centi pengehosszúságú kést, majd a földre esett nő mellkasára térdelt, a melléképületben lévő matracra húzta, kezeit hátracsavarta, alsó ruházatát lerángatta majd – a sértett akarata ellenére,  folyamatos bántalmazás mellett – megerőszakolta.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös visszaeső terhelttel szemben szexuális erőszak büntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.