Bár az első hírek arról szóltak, hogy a csepeli nevelőtanár „csak” négy kisfiúval fajtalankodhatott, B. Tamásnak  összesen 27 diák eshetett áldozatul – írja a Blikk

Az alapos gyanú szerint a csepeli Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolában testnevelőként dolgozó tanár eldugott szertárakban, öltözők fürdőszobáiban kényszerítette szexre a kicsiket. Ám a megrontásokra csak akkor derült fény, amikor idén februárban két kisgyerek megelégelte a férfi basáskodását, és feldobta a tanárt.

„A nyomozati szakasz lezárult, tárgyi bizonyítékokat, így például mobiltelefonokat foglalt le a rendőrség. A készülékekben olyan üzeneteket és hangfelvételeket is találtak, amelyek a férfi bűnösségét bizonyíthatják" – tudta meg a lap Molnár Lászlótól, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnökétől, aki megerősítette: az iskola volt nevelője 27 tizenegy és tizenhárom év közötti kisfiút molesztálhatott. Az érintett gyermekeknek és szüleiknek szakemberek segítenek feldolgozni a traumát.

A botrány kipattanása után a kormányhivatal az iskolában belső ellenőrzést rendelt el. Kiderült, B. Tamásnak még érettségije sem volt.

„A pedagógusok felének részben vagy egészben nem volt megfelelő a végzettsége vagy szakképzettsége" – tájékoztatott a kormányhivatal sajtóosztályán. Az intézményt 717 ezer forintra bírságolták, a szabálytalanságokat megszüntették. A bírságot azóta kifizették.