Baleset miatt torlódik a forgalom az M0-s autóút 20-as kilométerénél az M5-ös irányában, a karambolnak egy súlyos sérültje van, az utat lezárták – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtök délelőtt az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, hogy két kamion és egy kisteherautó ütközött össze. A három jármű egyike – vélhetően műszaki hiba miatt – a leállósávban vesztegelt, a sofőr kiszállt, hogy tájékozódjon. Az álló autóba rohant bele a másik két jármű, az elsőként becsapódó elsodorta a férfit, aki a szalagkorlát és az autója közé szorult – ismertette a szóvivő.

Az életveszélyes sérültért mentőhelikopter érkezett. A műszaki mentést és a helyszín biztosítását szigetszentmiklósi és fővárosi tűzoltók végzik.

A körgyűrű érintett szakaszát lezárták, nagy a torlódás – tette hozzá Csámpai Attila.

Az Útinform közölte: a karambol miatt feltorlódott kocsisor vége a szigetszentmiklósi csomópontnál vesztegel. Kérik, hogy aki teheti, kerülje el a környéket.

Egy sávon megindult a forgalom az M0-s 20-as kilométerénél, azonban továbbra is több kilométeres a torlódás az M5-ös felé vezető oldalon. Kérjük, fokozott óvatossággal közlekedjenek – tájékoztatott a katasztrófavédelem is.