A Blikk megtalálta az egyik bujkáló kínai élettársát, aki rettegve nyitott ajtót munkatársainknak. Az asszony arcán egy hatalmas, késtől származó vágott seb éktelenkedett. A nő elmondta, hogy a lakásban élő férfiak már a bűncselekmény másnapján elköltöztek biztonságos helyre. Attól tartanak ugyanis, hogy támadóik újra lecsaphatnak.

„Nem láttam azt a férfit soha életemben, akit a rendőrök keresnek. Én itthon vagyok a gyermekemmel, nem dolgozom, nem is találkozom túl sok mindenkivel" – mondta el a nő, amikor meglátta a körözött Plank Zoltán fotóját. Ő az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy héttel ezelőtt Budapesten, a XVII. kerületi Újlak utcában társával megtámadott és megkötözött két kínai férfit, majd elhajtottak a zsákmánnyal, 465 millió forinttal. Az áldozatok kiszabadították magukat, s üldözőbe vették támadóikat, de egy fának ütköztek autójukkal.

A kínai társaság – három férfi, egy nő és két gyermek – zárkózott életet élt. Mindig más autót használtak: egy Audi Q7-es terepjárón, egy BMW X5-ösön és egy Chevrolet terepjárón kívül övék volt az a Volvo, amellyel tűzpárbajba keveredtek.

A kínaiak több ruházati üzleten kívül néhány éttermet is üzemeltetnek, de a nagy pénz nem ezekből van. A lap információi szerint amolyan bankárfélék voltak, akik másoknak kölcsönöztek pénzt szükség esetén. A támadás hajnalán éppen egy üzleti tárgyalásra indultak, amikor rajtuk ütöttek. Abban már a zsaruk is egészen biztosak, hogy a támadók tuti tippre mentek. Így a kínaiaknak több olyan ember nevét ki kellett adniuk a zsaruknak, akikkel üzleti kapcsolatban álltak.