A Blikk szerint előjelek nélkül, minden különösebb figyelmeztetés nélkül vetett véget életének a hummeres rendőrgyilkos, a szegedi fegyházban 15 éves börtönbüntetését töltő Thomas B. A Bors szerint halála előtt még telefonátl. Azt ugyan nem tudni, hogy kit hívott, a lap azt valószínűsíti, hogy a családjával beszélt, hiszen erre amúgy is nagyon sok pénzt áldozott a börtönből. Ugyanakkor azt írják, hogy ügyvédje szerint nem lehetett öngyilkos. 

Egyelőre csak anyni biztos, hogy a hivatalos tájékoztatás szerint  rosszul lett, és a gyors, szakszerű egészségügyi ellátás ellenére október 10-én 20 óra 12 perckor elhunyt. A Velvet az ügyet jól ismerő forrása megerősítette az öngyilkosságot, a férfival gyógyszertúladagolás végzett.

BvOP közleménye szerint a felügyeletnek a fogvatartott zárkatársai jelezték, hogy a férfi péntek este 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni. A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás a haláleset körülményeinek feltárására vizsgálatot indított. a hivatalos boncolási eredméyneket hétfőre ígérték.