Mint a legdúrvább thrillerekben: megfigyelték a szokásait, napi rutinját, majd injekcióval elkábították és aegy táskában magyarországra szállították a bécsi férfit, ahol azrét tartották fogva hónapokig, hogy kizsarolják a pénzét.

A police.hu közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Sz. József Károly 32 éves balatonalmádi, G. Angéla 41 éves budapesti és társuk a 47 éves B. M. külföldi férfi ellen.

A gyanú szerint 2014 májusában G. Angéla és B. M. nem mindennapi „állásajánlattal” kereste fel Sz. József Károlyt. Alkalmi munkaadói felkérték arra, hogy a 47 éves gyanúsítottal együtt Bécsben megfigyeljék a sértettet, majd egy előre megbeszélt alkalommal elkábítsák és Magyarországra szállítsák. A bűntársak többször utaztak Bécsbe, ezek során a sértett mindennapjait térképezték fel a megfelelő stratégia kidolgozása és a „feladat” biztonságos végrehajtása érdekében.

A gyanúsítottak 2014. augusztus 3-án elérkezettnek látták az időt az utolsó osztrák úthoz. Megjelentek a sértett lakása előtt, majd amikor megérkezett, követték egészen a ház liftjéig, ahol egyikük megragadta, majd társa egy kábító hatású anyagot fecskendezett a férfibe. A sértettet ezután egy táskában a ház elé leparkolt gépkocsijukhoz vitték, majd - egy külön erre a célra kialakított helyre - fektették és egy magyarországi erdei tanyára szállították, ahol 2014. október 1-jéig fogva tartották.

Eközben a sértett eltűnéséről az osztrák hatóság - testvére bejelentése alapján - 2014. augusztus 7-én szerzett tudomást, amely alapján körözését rendelték el.A férfi őrzését a tanyán Sz. József látta el, akit G. Angéla és B. M. telefonon folyamatosan utasított annak érdekében, hogy a sértettet megtörje és annak pénzét kikényszerítse. A 32 éves férfi válogatott módszerekkel arra bírta rá a sértettet, hogy a különböző bankokban elhelyezett vagyonának megszerzéséhez szükséges iratokat aláírja.

A megbízásokat minden esetben egy nő nevére állították ki. G. Angéla a külsejét megváltoztatva a megbízásban megnevezett hölgy megjelenését utánozva, parókában jelent meg a bankfiókokban és így szerezte meg a sértett vagyonának egy részét.

A férfit 2014. október 1-jén G. Angéla családjának alsóörsi nyaralójába szállították át, ahol újabb egy hetet töltött el.

Sz. József és B. M. 2014. október 8-án este a sértettet végül visszaszállították Ausztriába, ahol egy autópálya kihajtó melletti bokros részen a kocsiból kitették és magára hagyták.2014. október 11-én a hegyeshalmi határátkelőhelytől nem messze az osztrák rendőrök találtak rá a zavart és megviselt sértettre.

A BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai a bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként azonosították az elkövetőket, majd 2014. október 11-én Sz. József Károlyt Peremarton Gyártelepen, 2014. október 12-én két társát pedig a fővárosban fogták el és vették bűnügyi őrizetbe.