Pénteken nem sokkal dél után a rendőrség lezárta Püspökszilágyot – értesülta Velvet.  Péntek hajnalban a Pest megyei település polgármesteri hivatalában tűz ütött ki. A Velvet információi szerint a tűz a hivatal adórészlegéből indult ki, azután terjedt át a tetőre, amelynek jelentős része leégett. Információink szerint felmerült a gyújtogatás gyanúja.

A rendőrség hivatalosan csupán a terület lezárását erősítette meg lapunknak, ám szerintük ez nem terjed ki a falu határaira. Ugyanakkor a helyszínen tartózkodó kollegáktól úgy tudjuk, nem engedték be őket a településre. 

„A bűncselekmény helyszínének környékét a kiérkező kollégák nyomozati adatgyűjtés céljából lezárták a helyszíni szemle miatt. A kollégák jelen pillanatban nyomozati anyagot gyűjtenek, szakértői véleményre várnak, míg a tűzoltók biztosítják a helyszínt" – mondta el lapunknak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese, aki felhívta figyelmünket arra, hogy mivel a település egy zsákfalu, a lezárás megegyezhet a falu határaival ugyan, de ez nem jelenti a település lezárást. Ám a helyszínen tartozkodó kollégákat továbbra sem engedték be.

"Az eset során személyi sérülés nem történt azonban jelentős anyagi kár keletkezett. Az elsődleges vizsgálatok alapján felmerült az idegenkezűség gyanúja.Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. " - írta péntek délután a police.hu.

Az Index korábban azt írta, mintegy nyolcvanan oltották a tüzet a reggeli órákig. Személyi sérülés nem történt, a tűz oka egyelőre ismeretlen.  A történet azért is érdekes, mert a 745 lakosú, Vác környéki települést eddig a független Tordai Sándor vezette, a vasárnapi önkormányzati választáson azonban hét szavazatnyi különbséggel legyőzte a szintén függetlenként induló Dr. Erdős Zoltán. A dokumentumoknak pedig a polgármesterváltásnál lettt volna jelentőségük. 

Posztunkat folyamatosan frissítjük!