Hetekig élt elhunyt édesanyjával, társasházi lakásukban, egy 40 éves, szegedi férfi – írja a Délmagyar. A lakók tartottak a férfitől, akit rendkívül agresszívnek ismernek, ezért nem mertek rákérdezni a lépcsőházban terjengő, elviselhetetlen bűz okára. Végül rendőri segítséget kértek.

A rendőrség szerdán vonult ki a Bécsi körút 8–16. szám alatti házba, a férfi lakásában pedig a megtalálták a 80 éves asszony holttestét. A fia a halála óta eltelt hét-három hétben senkinek sem jelentette be édesanyja elhunytát, ott élt vele.  (A Délmagyar szerint a férfinél skizofréniát állapítottak meg, és pszichiátriára szállították.) A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet, eszerint tehát az asszony természetes halállal halt meg.

„Hosszú ideje éreztük már a rossz szagokat, de a néni fekvőbeteg volt, tudtuk róluk, hogy nem mosdanak és nem takarítanak, így kezdetben ennek tudtuk be a szagokat” – mondta a lapnak egy szomszéd, aki szerint a férfinek van két féltestvére is, akik Budapesten laknak.