Gyermekeit kísérte úszóedzésre egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei hivatásos tűzoltó, amikor tűz keletkezett a mezőtúri uszodában. A villanyóra kapcsolószekrényében volt zárlat, az uszoda úszóterében délután hat órakor mintegy ötven gyerek tartózkodott. A főhadnagy arra lett figyelmes, hogy az úszótérben, ahová a kísérők nem léphetnek be, többen is szaladni kezdtek. Ekkor bement, hátha segíteni kell valakin. Akkorra az úszómester egy porral oltóval már oltani kezdte a kapcsolószekrényt, a másik készüléket a főhadnagy vette magához. Mindeközben az edző, aki a vízben tartózkodott a gyerekekkel, villámgyorsan kiterelte a kicsiket a medencéből, hiszen akkorra a csarnokban már sűrű füst gomolygott.

Egy rátermett anyuka – a főhadnagy felesége – működött közre a gyerekek kikísérésében, ő és az edző nyugtatta a kicsiket és a szülőket. Így nem esett baja senkinek, a csarnokot kiszellőztették, viszont az áramszolgáltatásban részleges kimaradást okozott a zárlat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a kiérkező mezőtúri tűzoltókra már csak az utómunkálatok maradtak.

A dolog érdekessége, hogy a tűzoltó a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányításán dolgozik főügyeletesként, azaz a hasonló bejelentések éppen erre az osztályra futnak be, úgyhogy most saját közvetlen kollégáinak jelzett tüzet, és írta le az eset körülményeit, majd gyorsan fel is számolta a bajt, írja facebook oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.