Komoly akcióra készült a TEK, aztán egy darab 22-es fegyver és némi lőszer lett a zsákmány, derül ki a rendőrség közleményéből. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság együttműködésével a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogott egy karancsaljai férfit, írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint információ merült fel arra, hogy egy karancsaljai férfi lakásán engedély nélkül tart magánál lőszert, lőfegyvert. A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével J. I. 34 éves karancsaljai lakos gyanúsítható megalapozottan.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2014. október 22-én a férfit elfogta, a lakásán tartott házkutatás során a nyomozók egy 22-es kaliberű lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket, valamint egy lőfegyver fődarabot foglaltak le.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a további eljárást.