Dolph Lundgren igazi neve nem is Dolph, hanem Hans. 1957-ben született Svédországban és annyi pozitívumot lehet róla tudni, hogy az ember a végén már alig hiszi, hogy ez a tökéletes testű Übermensch tényleg ugyanazon a földön jár, mint mi többiek.

A fizikumáról a képek eleget mondanak. Ehhez legfeljebb azt kell hozzátenni, hogy Dolph Lundgren ráadásul 196 centi magas. Három testévre van, tehát a nagy családok kedvelői sem panaszkodhatnak. Lundgren döbbenetes erőnlétét a karaténak köszönheti: 1980-ban és '81-ben Európa-bajnok is lett. Természetesen feketeöves. A poszt alján meg fogják látni, hogy Lundgrenen az idő vasfoga sem fog. Pár nap hiányzik ötvenkettedik születésnapjához, és még mindig fantasztikusan néz ki.

A rosszmájúak erre azt mondanák, hogy látszik is rajta, hogy olyan izomagyú-vastagnyakú, aki nyilván megszólalni is alig tud. Ők nyilván nem tudják Lundgrenről, hogy az aktív sport mellé vegyészmérnöki diplomát szerzett és a hírek szerint 160-as az IQ-ja. Ráadásul a nagyképűség vádjával sem lehet illetni ezt a svéd úriembert, hiszen a kivételesen magas intelligencia-szintjéről szóló híreket mindig következetesen cáfolja.

Lundgrent természetesen onnan ismeri mindenki, hogy filmszínészként a '80-as és '90-es években rengeteg sikert aratott. Amint azt a poszt két képe is mutatja, Lundgren a Rocky negyedik részében tűnt fel Sylvester Stallone ellenfeleként, és onnantól kezdve ő lett az egyik ügyeletes akciófilm-színész, maga He-Man, illetve a Tökéletes Katona. A sport és a tudomány mellé tehát a művészet is odafér, hiszen Lundgren nemcsak színészként aktív, hanem az utóbbi időben rendez is.

Egyetlen apró szépséghibája van ennek a hihetetlen sikertörténetnek: Lundgren filmjei általában nem túl jók. Sőt, néha borzasztóan rosszak. Kivételek akadnak, de például az utóbbi időben általa rendezett filmek már el sem jutnak a mozikig, hanem csak DVD-n jelennek meg. De ha megannyi pozitív adottsága mellé még mondjuk Jack Nicholson színészi és Steven Spielberg rendezői kvalitásaival is rendelkezne, akkor az már nem is Dolph Lundgren lenne. Hanem egy igazi Übermensch.