Fabiót valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ő az, aki anno a romantikus-kalandos regények borítóján a tökéletes férfit szokta alakítani. Alakja a '80-as években vált világszerte ismertté és ennek az évtizednek az esztétikájával forrt össze.

1959-ben született Milánóban, és persze van neki vezetékneve is: Lanzoni. Hagyományos divatmodellnek indult, de a kidolgozott izomzat és a hosszú egyenes haj a kifutók felől valamiért inkább a szerelmes regények felé irányította karrierjét.

Amikor fotói világszerte elözönlötték a könyvborítókat és magazincímlapokat, és Fabio zenélni, színészkedni, sőt, könyvet írni is kezdett, sokan imádták és még többen látni se bírták. Ennyi év távlatából Fabio alakja azonban inkább már csak nosztalgiát vált ki az emberből: a vállalhatatlan macsós sármból kicsit vállalhatóbb retrós sárm lett.

A fenti kép 1993-ban készült, alább pedig egy néhány évvel ezelőtti kép látható az ötven körül járó modellről. Fabio ugyanis még mindig dolgozik: kis szerepeket kap filmekben és nagyobbakat reklámokban, legendás munkásságát pedig például ez a website őrzi.