Mai posztunk fotói 1973-ban, illetve 1976-ban készültek, és egy bizonyos Joe Bugner látható rajtuk. A brit nehézsúlyú bokszoló ebben az évtizedben volt pályája csúcsán és a világbajnoki címtől csak egyvalaki választotta el: Muhammad Ali. Ezek a remek fotók önmagukban is külön posztot érdemelnének, de ezúttal van még egy érdekessége a történetnek, ami miatt nem hagyhattuk ki Joe Bugnert. Ez pedig az, hogy Joe Bugner magyar származású és eredeti neve Kreul József.

1950-ben született Szőregen, (a település azóta Szeged részévé vált). A család 1956-ban Nagy-Britanniába menekült, itt lett néhány év múlva Kreul Józsefnek bokszolói karrierje és angol neve. 1967-ben már profiként mérkőzött első ellenfelével.

Egy hivatásos bokszolói pálya azonban nem tarthat örökké, és Bugner már a hetvenes években a filmes pálya felé kacsingatott. Eleinte Bud Spencer és Terence Hill mellett állt a kamerák elé. Az alábbi klip azonban egyik leghíresebb mérkőzését mutatja Muhammad Ali ellen.

Az áttörés azonban nem érkezett el Bugner számára, aki közben 1986-ban Ausztráliába költözött. Miután a film világában csak kisebb szerepeket kapott, a '80-as és '90-es években vissza-visszatért a ringbe és még 1999-ben is megszerezte új hazájában a nehézsúlyú bajnoki címet. Jelenleg is Ausztráliában él, de ha véletlenül olvasna minket, ezúton is üdvözöljük!