A '80-as évek hajmeresztő frizuradivatja azt diktálta, hogy a férfiak hidrogéneztessenek és lehetőleg daueroltassanak is, így ebből a korszakból annyi hosszú szőke hajú férfit tudnák mutatni, hogy ahhoz külön blog kellene. De volt valaki, aki a hosszú szőke hajat a férfiak számára divattá tette a '90-es évekre is: ő volt a fenti Kurt Cobain.

Persze a '80-as évek extremitásait kínos minimalizmussal követő '90-es években csak a legmerészebbek merték bevállalni a világosra festett loboncot, és ők is csak egyenes hajjal. Közéjük tartozott az ereje teljében levő Brad Pitt is, akiről a fenti kép 1994-ben készült.

Az ezredfordulóra viszont már tényleg végképp szalonképtelenné vált a hosszú szőke haj a férfiaknál. Ekkoriban legfeljebb filmek kedvéért vállalta be egy-egy színész, például 1998-ban Ewan McGregor. A fenti képek a '70-es években játszódó Velvet Goldmine-ból valók.

2001-ben aztán kezdődött a Gyűrűk ura-mánia. Ebben rengeteg volt a hosszú hajú férfiszínész, akik közül a tündéknek egytől egyig tejfehér, egyenes haja volt. Persze Orlando Bloom, aki az életben fekete göndör hajú, paróka segítségével vált Legolasszá.

Melyikük a legvonzóbb hosszú szőke hajjal?

De ekkor már érkezőben volt a metroszexuális férfiak generációja, akik nem szégyellték ápolt hajzatukat növeszteni és trendi fazonra vágni. A fenti kép 2004-ben készült David Beckhamről, de az ő hajviselete által beindított divat szerencsére nem tartott egy egész évtizedig, ő is viszonylag hamar váltott, szokásához híven. Igaz, azért az utóbbi időben is előfordul, hogy egy férfi a hidrogénhez nyúl. 2009. legelején például az extrém frizuráiról ismert Jared Leto tette ezt, de ő is csak pár hónapig bírta hosszú szőke hajjal, aztán vágatott. Ez a hat férfi a mai kínálat - melyiküknek áll a legjobban a szőke?