A mai poszt apropóját az adja, hogy egy olvasónk felhívta a figyelmünket a CrossFitre, de már önmagában azért is írhattunk volna erről az edzési módszerről, mert most a hétvégén rendezték meg ötödször CrossFit Gamest, azaz a crossfitesek világbajnokságát. A “legfittebb férfi a földön” címet 2011-ben egy amerikai, bizonyos Rich Froning nyerte el.

A CrossFit edzések lényege, hogy nem egy bizonyos képességet erősít, mint a sportok jó része, hanem tíz különböző terület fejlesztésével (állóképesség, izomerő, hajlékonyság, ügyesség, egyensúlyérzék, gyorsaság, stb.) a test gyakorlatilag valamennyi képességét edzi. Nem csoda, hogy emiatt a világ körül több fegyveres erőnél is ezt a kombinált tréninget alkalmazzák, pl. a kanadai fegyveres erőknél vagy a dán királyi testőrségnél, de a világ körül rengeteg tűzoltót is így edzenek.

A CrossFit rendkívül változatos gyakorlatsorokat ír elő, de levélírónk szerint - aki már több mint másfél éve szintén a CrossFit szerint edz - “a kialakult atletikus testalkat nem a célja, hanem az eredménye (mellékesen) ennek a sportnak”. A Crossfit honlapján még rengeteg további információ is található, sőt, sajtófotóik is bőven vannak, ezekből válogattuk össze mai galériánkba a Kockahas blogba leginkább illő 10 képet. Kattintson, lapozgasson! Bejönnek a crossfites férfiak?