Patrick Swayze ma lenne 59 éves. A 2009-ben elhunyt színész általában szexi pasikat alakított filmjeiben, akik ugyan nem maradéktalanul jófiúk, de a macsós szerep mögött mindig ott lapult a líra. Legtöbben az 1987-es Dirty dancingből (magyarítása: Piszkos tánc, csak épp ember nem emlegette így) ismerhették, de aki odáig nem figyelt fel rá, az a Ghostban mindenképpen rácsodálkozott tetszetős felsőtestére. (Mi mondjuk szerettük a Donnie Darkóban is, az irritáló Jim Cunningham szerepében is.)

Swayze-t 1991-ben a világ legszexibb pasijának választotta a People magazin, ekkorra már túl volt a Dirty dancingen, a Ghoston és az Országúti diszkón is. A szó szoros értelmében vett kockahasa ugyan nincsen, de a szerepei kedvéért mindig szépre izmolta magát, aztán úgy is maradt.

Hasnyálmirigyrákját 2008 januárjában diagnosztizálták, egy évvel később úgy tűnt, betegsége hiába volt előrehaladott állapotban, lassan, de biztosan meggyógyulhat. Családja körében lábadozott, rajongóitól rengeteg bátorító üzenetet kapott. 2009. szeptember 14-én hunyt el.

Hiába forgatják újra a Dirty Dancinget, soha senki nem mondja majd ugyanúgy, hogy "Baby-t senki sem ültetheti a sarokba". Az alábbi videón persze angolul mondja (Nobody puts Baby in the corner), aztán jön a táncos nagyjelenet.

Ebben a sokkal későbbi interjúban pedig kifejti, eleinte utálta ezt a sort, aztán megértette.