Basildonból származik a Depeche Mode együttes és a mai poszt fotóin látható Marc Corn. A 23 éves fiatalember drasztikus fogyásával került be a hírekbe, anorexiásnak mondható, mivel csak 49 kilót nyom. Történetében a legmegdöbbentőbb, hogy 14 évesen még kifejezetten kövér volt, testsúlya az egy mázsát is meghaladta. Természetesen halálra cukkolták kedves iskolatársai, majdnem szó szerint, az ilyen mértékű fogyás ugyanis egészségkárosító hatású.

Az anorexia lányokra jellemzőbb, náluk az is előfordul, hogy a testsúlycsökkenéstől szervezetük leáll például a menstruációval, illetve ha a betegség túl korán jelentkezik, testük a táplálékhiánytól nem fejlődik ki rendesen.

Marc Corn példája mutatja, hogy az étkezészavarok a férfiakat is sújthatják: ő pánikrohamokat kap a szilárd ételtől. Jobbára csak Tesco gazdaságos csokipudingot képes megenni, pedig más nyilván attól kapna pánikrohamot, ha abból tíz kupicányi lenne egész napi betevője.

Marc Corn most mégis így él, vitaminokat szed, hogy egészségét a lehetőségekhez képest megőrizze, és azt mondja, már nem is anorexiás, mert egy kis súly már visszajött rá.

Döbbenetesen szomorú, de nagyon tanulságos képek vannak a galériában, nézze meg őket!