Az ember tényleg szinte mindent el tud képzelni egy nyári fesztiválon, bár önmagában egy szabadtéri konditerem már nem annyira meglepő. Az pedig, hogy gyúróverseny is legyen egy fesztiválon, tényleg csak a Balaton Sound szervezőinek juthatott eszébe, akik amúgy is évről évre azon fáradoznak, hogy egy plázában érezhessük magunkat négy napon keresztül.

A verseny három számból állt, amik közt helyet kapott egy jó adag négyütemű fekvőtámasz is, de alapvetően mindenki arra volt kíváncsi, hogy ki mutatja fel a legjobb bickókat, mielőtt elmegy veretni Armin van Buurenre. A férfirészleg valamivel bővebb volt, hét kigyúrt görög isten mutatta meg, hogy ők még egy leginkább piálásra épülő bulin sem hajlandók eltunyulni.

A nőket két versenyző képviselte, akik valamivel kisebb közönséget vonzottak be, bár ez nem is csoda egy olyan partszakaszon, ahol a teljesen átlagos vendégek komoly része simán jobban és egészségesebben néz ki, mint akik a színpadon állnak. A kezdeti lelkesedés után a bámészkodók is elkezdték érezni, hogy egy fitneszverseny még akkor is unalmas, ha a Balaton partján rendezik. Egy idő után szét is oszlottak a nézők, de ez mindegy is, hiszen a versenyzők az ötezer forintos nevezési díjért cserébe kaptak egy-egy napijegyet is, aminek segítségével lazán megpörgethették az izmokon csüngő helyi csajokat.