A Cirque du Soleilnek mindenképpen kijár az elismerés, egyrészt mert megújította-megmentette a cirkusz műfaját a XXI. századnak, másrészt mert sorra szállítja a tehetségesnél tehetségesebb artistákat a közönség számára. De könnyen lehet, hogy előadásaik nem feltétlenül jönnek be mindig mindenkinek, viszont a nyomukban rengeteg más alternatív cirkusz tűnt fel a színen, akik vagy még jobbak vagy nem, ám mindenképpen szimpatikusabbak és olcsóbb rájuk a jegy.

Magyarországon is van hasonló műfajú alternatív cirkusz, ebben a blogban dél-amerikai artisták is szerepeltek már, de most a Cirque Alfonse-ra szeretnénk felhívni az ön figyelmét. A Cirque Alfonse szintén Kanadából származik, mint a Cirque du Soleil, de annak ezoterikus-művészieskedő világától nem is állhatnának messzebb.

A Cirque Alfonse egy favágócirkusz: a kellékek között fűrészek, balták, farönkök és husángok láthatóak, a férfiartistáknak pedig egytől egyig hatalmas szakálla van, csillogó jelmezek helyett fehér atlétát meg hózentrógert viselnek a porondon. A 2005-ben Quebecben megalakult társulat tagjainak nagy része hivatásos artista, de van közöttük egy profi táncos és egy volt síbajnok is – műsorukat három zenész kíséri élőben. Mostani, Timber című műsorukkal 2010. óta turnéznak.

Kattintson valamelyik képre és nézzen meg róluk egy jó adag fotót, vagy alább tekintse meg ízelítővideójukat! Önnek is megtetszett a Cirque Alfonse? Szavazatát a poszt legalján adhatja le.