Ha megnézi az Epic TV fenti videóját, egy spanyol sziklamászóval ismerkedhet meg. Az igazi neve Francisco Martin, de sokan a becenevéről ismerik, ami „Novato”, vagyis az „Újonc”. Persze csak poénból emlegetik ezen a néven Martint, ő ugyanis távolról sem tegnap kezdte ezt a sportot: 61 éves. Mivel az egész életét a sziklamászással töltötte, olyan fizikummal rendelkezik a mai napig, amit nála 20-30 évvel fiatalabbak is megirigyelhetnek, de ügyessége is elképesztő.

A sziklamászásra alkalmas utakat 1-től 9-ig szokás osztályozni, a 9 a legnehezebb. A számokhoz a-b-c betűket és plusz-mínusz jeleket is tesznek, hogy a rangsort árnyalni lehessen: Martin 8b+ nehézségű utakat is teljesít a mai napig. Az ilyesmire sokkal fiatalabbaknak is csak elvétve vállalkoznak, egy 9b nehézségű út teljesítése gyakorlatilag lehetetetlen. Teljesítménye elképesztő, ezért nagyon ajánljuk a róla készült videót. De alább van még két kisfilmünk, azokat se hagyja ki!

Maradunk továbbra is az elképesztő teljesítményeknél, a fenti ausztrál srác egy táncos tehetségkutatóban szerepel jelenleg. Michaelnek hívják, és enyhén szóval keveri a táncot az akrobatikával, de milyen jól keveri! Nem túl hosszú a felvétel, de pontosan abba a kategóriába tartozik, amit nem elég egyszer megnézni. Szintén egy táncos látható az alábbi videóban (ez egy ilyen hét, úgy látszik), a francia fiatalembert Arnaud Boursainnek hívják. A Crush magazinnak készített, Feel Up című kisfilmet Damien Blottiere úgy vágta meg, mintha a klippel hipnotizálni szerette volna a nézőt, vajon önre is tudatmódosító hatással lesz ez a videó? A poszt alján most is lehet szavazni, várjuk a véleményeket!