Ahogy 2012-ben a foci-Eb idején tettük, úgy most is megrendezzük a Kockahas-blog saját bajnokságát, ahol a vb kigyúrt játékosai összecsaphatnak. Feltúrtuk az internetet félpucér spílerek után, és mindegyik résztvevő csapat egy-egy játékosát hozzáadtuk a galériához (tehát 32 kép lesz). És akkor következzen a szabályzat: ahogy az igazi vb-n, így itt is nyolc csoport van, csoportonként négy csapattal. A galériából csoportonként kiemelünk egy-egy képet, ön pedig a galériát megnyitó kép alatti szavazódobozban eldöntheti, ki a legdögösebb focista a csoportból. Úgy érdemes játszani, hogy a galériát jobb klikkel új oldalon nyitjuk meg, így könnyű megnézni négyesével a játékosokat, majd szavazni. Nálunk csak a csoportgyőztesek jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba, hogy a végén kiderüljön, melyik ország a Velvet világbajnoka.

A csoport

Az A csoportba a házigazda brazilok kerültek, akik közül a legnagyobb sztárt, Neymart emeltük ki egy csilivili képpel. A csoport másik magabiztos továbbjutója Mexikó lett, őket a rutinos védő, Rafael Marquez képviseli. A két kiesőből a horvátok nevében Ivica Olic, a kameruniakéban Samuel Eto'o került be a klasszisok négyesébe.

Az A csoport győztese

B csoport

Büszkén állíthatjuk, hogy képileg a B csoport lett a legerősebb, talán a későbbi világbajnokunk is innen kerül majd ki. A továbbjutó hollandokat Wesley Sneijder, a chileieket pedig Alexis Sanchez képviseli. A két kieső közül Tim Cahill az ausztrálok, Fernando Torres a spanyolok becsületét hivatott megmenteni (mi későn!).

A B csoport győztese

C csoport

A C csoportban hamar egyértelművé vált, hogy a kolumbiaiak (közülük Mario Yepest emeltük ki) és az elefántcsontpartiak (Didier Drogba került a galériába) az igazi császárok. Dimitrisz Szalpingidisz görögjei és Acuto Ucsida japánjai színtelen-szagtalan játékot hoztak, talán a kockahasuk megmentheti őket a kieséstől.

A C csoport győztese

D csoport

A D csoport már eleve gyanúsan halálcsoportként indult, a Costa Rica-iak remek szereplésével pedig abszolút az lett. Játékosukról, Joel Campbellről ugyan nem találtunk bugyinedvesítő képet, ellenben az uruguayi Edison Cavaniról igen (ld. fent). Az olaszoktól egyértelmű volt, hogy az ő gyúrósjózsijukat, Mario Balotellit emeljük ki, míg az angol Jack Wilshire-ről is leltünk egy jó fotót.

A D csoport győztese

E csoport

Karim Benzema mindenhol ott van, legalábbis két olyan fotót is találtunk, amire félmeztelenül rásomfordált. A francia az egyik képen a szenvedő hondurasiak focistájával, Emilio Izaguirrével látható. A csoportba került még Svájc (részünkről Xherdan Shaqirivel) és Ecuador is (őt Felipe Caicedo fellibbenő meze képviseli).

Az E csoport győztese

F csoport

Az F csoport se zsenge kezdőkből állt össze. Itt van mindjárt Lionel Messi az argentinoktól, vagy épp a nigériai Peter Odemwingie. Edin Dzeko a bosnyákokat képvisi, bár ők a bírók miatt kiestek. A konzervatív irániaknál meg voltunk lőve, de végül leltünk egy perzsa kockahasat, Pejman Montazeri fellibbenő mezét.

Az F csoport győztese

G csoport

Ha halálcsoport, akkor a G biztosan az volt. Ide válogattuk be Kevin-Prince Boatenget, aki a ghánaiakat képviseli, Raul Meirelest, aki a portugálokat, Lukas Podolskit, aki a németeket és a széttetovált Clint Dempsey-t, aki az amerikaiakat. Ember legyen a talpán, aki dönteni tud köztük.

A G csoport győztese

H csoport

Végül a nem túl acélos H csoport maradt utolsónak. Ide került be Sofiane Feghouli az algériaiak képviseletében, Alekszandr Kerzsakov az oroszok nevében és Marouane Fellaini a belgákéban. Szegény dél-koreaiaknak sok szempontból nem jött össze a vb, kockahasak terén sem, mindössze Szon Hiungmin hátát tudjuk megmutatni.

A H csoport győztese

Természetesen felmerülhet a kérdés, miért hagytuk ki a listából Cristiano Ronaldót, a portugálok csillagát. A választ megadja az amerikai Chris Wondolowski: