Szerdán kialakult, hogy Németország és Argentína játssza a brazíliai foci-vb döntőjét, így itt az idő, hogy lezárjuk a kockahas-vb második körét is. Először ugye a 8 csoport leggyurmásabb focistáit kellett megszavazniuk olvasóinknak, majd a második körben a 8 csoportgyőztesből kellett a kedvencet kiválasztani. Mi az első két legtöbb szavazatot kapott játékost juttatjuk a döntőbe, ahol önnek egy klikkel kell eldöntenie, ki legyen a VILÁGBAJNOK!!!

És akkor a második kör eredményeiről röviden: Edinson Cavani Uruguayból összeroppantotta a szíveket, fölényesen nyert 91 szavazattal. A második helyért öldöklő küzdelem alakult ki, szavazásunk mostani lezárásakor egyetlen voks előnye volt a bosnyák Edin Džekónak (32 voks) a chilei Alexis Sanchezzel szemben (31 voks). Így kialakult a döntő párosítása: Cavani vs. Dzeko!

A szíveket megdobogtató, bugyikat benedvesítő, a korábbi galériákban is szereplő egy-egy képet tesszük ide önöknek, bemutatjuk a két játékost, aztán lehet szavazni. A tét hatalmas, a győztes kap egy saját fotógalériát!

Cavani az uruguay-i csapat egyik fontos mozgatórugója volt Luis „Harapóskedvű" Suárez mellett, de ő sem tudta elérni, hogy az uruk az elődöntőbe meneteljenek. Cavani karrierje felnőttként 2005-ben kezdődött, a hazai Danubio (igen, Dunát jelent, mert bolgárok alapították) nevű klubban kezdődött, majd gyorsan ívelt felfelé: jött az olasz Palermo és Napoli, majd a mostani csapata, a francia Paris Saint-Germain (itt együtt játszik pl. Zlatan Ibrahimoviccsal). A 27 éves csatár 2008 óta tagja a válogatottnak. Feleségétől, Maria Soledad Cabristól két gyermeke született, idén jelentették be, hogy elválnak.

Džeko 28 éves, jelenleg a Manchester Cityben játszik, az európai focipiac egyik legkapósabb játékosa. Felnőttként a bosnyák Željezničarban kezdett játszani 2003-ban, majd a cseh Teplicében és (kölcsönben) Ústí nad Labemben folytatta, hogy a német Wolfsburgban töltsön el négy évet. Manchesterben 2011 óta játszik, meg is nyerték kétszer a Premier League-et. A bosnyák válogatottban 2007 óta nyomja, de a nagy sikerek nem jöttek össze a csapatnak a vb-re való kijutásig. A bosnyák mellett beszél csehül, németül és angolul, ráadásul ő Bosznia első UNICEF jószolgálati nagykövete. Amúgy Amra Silajdzic a barátnője, itt van róla pár kép ízelítőül.

Ennyi info után tessék, lehet szavazni!

Ki legyen a Velvet 2014. évi Kockahas Világbajnoka?