Biztosan te is tapasztaltad már, hogy az orgazmusközeli állapotban akaratlanul is visszatartod a levegőt, vagy például elég csak a párnába fúrnod az arcodat, és máris kirobbanóan más extázisban van részed, mint egy szimpla élvezésnél. Sokan már ősrégen felfedezték az irányított légzésben rejlő élvezetet, így ez a módszer már-már tradicionálisnak is mondható bizonyos körökben (S/M).



 

A továbbfejlesztett technikának az az alapja, hogy a szervezettől megvonva az oxigént lelassul az agyhoz való véráramlás, ez szédülést és valamiféle önkívületi állapotot is eredményez, miközben hatalmas mennyiségű endorfin termelődik, így fokozódik az izgalmi állapot.

Van aki partnerrel, és van aki partner nélkül gyakorolja a hipoxifiliát - legtöbben zacskót húznak a fejükre, vagy gázmaszkot használnak. Akadnak viszont olyanok, akik kötél segítségét veszik igénybe a levegő megvonásához. Ez az ötlet onnan ered, hogy a XVI. században az akasztásos kivégzések alkalmával megfigyelték, hogy a kötélen lógó férfiak farka keményen meredezett, a legtöbben még el is élveztek.

A fulladásos módszernek évről évre egyre több lúzer áldozata van. A híresebbek közül a sort Frantisek Kotzwara cseh zenész kezdte 1791-ben, amikor egy prostituált előtt felkötötte magát, de itt kell megemlíteni Sheryl Crow expasiját, Kevin Gilbert rock-zenészt is, aki 1996-ban halt meg – önkielégítés közben fulladt meg.