Korhatár

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Deep Throat - amikor torkig vannak a pasik

2008.10.25. 22:23 -

1972-ben, mint egy bomba robbant be a köztudatba a mélytorok-technika, ami Linda Lovelace nevéhez fűződik. Az egykori prostituáltból pornószínésznővé avanzsált Lovelace annak idején azt állította, hogy kényszerítették a botrányos film torkos jeleneteire - ennek ellenére nők ezrei szeretnék elsajátítani és partnerüket megajándékozni az érzéssel. A technika nem könnyű, emiatt a hölgyek az első próbálkozások után ritkán lelkesek, de sok türelemmel lépésről lépésre elsajátítható. Így.

Deep Throat - a film

A sokat vitatott mélytorok-technikát Linda Lovelace pornószínésznő robbantotta be a köztudatba 1972-ben. A Deep Throat című film hatalmas botrányt kavart, és nem csak azért, mert ez volt az első 18 éven felülieknek szóló amerikai film. Lovelace ugyanis a közfelháborodást keltő film kapcsán azt állította, hogy fegyverrel kényszerítették a jelenetre - az ilyen fajta védekezés lássuk be, nem ritka a pornóvilágban .

A film rendezője egyébként személyre szabottan az egykor prostituáltként dolgozó nőre írta a forgatókönyvet: a történet szerint Lovelace olyan lányt alakít, akinek még soha nem volt orgazmusa. Barátnője tanácsára szakemberhez fordul, végül az orvosa rájön, hogy a probléma egész egyszerűen abból adódik, hogy páciense csiklója nem szokványos módon a torkában található. A lelkesen gyógyító doktor karakterét megszemélyesítő Harry Reems-et az erőszakosnak és perverznek nyilvánított jelenet miatt öt év börtönre ítélték, ám végül felmentették, mert olyan sztárok vették pártfogásba, mint Jack Nicholson, Truman Capote és Johnny Carson.

Mélytorok - a technika

Orális szexben járatlanoknak nem ajánlott a mélytorkozás - elsőre nem is szokott sikerülni, és sokan keverik a szezont a fazonnal: egy kis péniszt tövig benyelni nem nagy kunszt, és az öklendezve lecsúsztatott méretes farkat sem ajánlatos összekeverni a mélytorok-technika fogalmával. A férfi számára szerzett öröm nyitja az - magán a tudaton kívül, hogy a nő teljes mértékben befogadja őt, na meg persze a látvány -, hogy a torok olyan erős szorítást gyakorol a péniszre, amilyet legfeljebb anális közösülésnél tapasztalhat. A garat reflexszerű görcsének megtapasztalása megegyezik a fenékizom megfeszülésével járó élvezettel, és hasonlóan nehezen tud ellazulni ahhoz, hogy a behatolás sikeres legyen. Éppen ezért sok időre és türelemre van szükség, hogy minden tökéletesen működjön. (Ne feledjük viszont, hogy az anális élvezetekkel szemben torkos alanyunk örömet maximum abban lel, hogy nem szokványos módon elégítheti ki partnerét - kölcsön kenyér visszajár uraim, nem bealudni utána! )

Na de lássuk, miben áll az a technika, amitől hányás nélkül kiküszöbölhetjük, hogy egy férfi hímvesszeje torkig hatoljon. Az elv ugyanaz, mint a kardnyelők esetében, azaz, hogy a makk túljusson a nyelőcső nyílásán, a száj a nyelőcső folytatása kell, hogy legyen (a szájüreg és a torok egy egyenes vonalat alkossanak). Legegyszerűbben ezt abban a pozitúrában érhetjük el, amikor az ágyon fekve az ágy széléről lelógatjuk a fejünket, a férfi pedig felettünk térdel.

A nyelvet úgy kell elhelyezni, mint amikor az orvos a spatulával a torkot vizsgálja - minél jobban letapad, annál jobb, mert annál könnyebb az út lefelé. Lehetőség szerint ehhez minden esetben társuljon bő nyál, vagy valamilyen síkosító, és a következő lépés máris a torok megnyitása.

A hiedelemmel ellentétben nem kell ellazítani, csak mint ásításkor szokás, úgy kifeszíteni - ez eleinte nem túl kellemes, de hozzá lehet szokni. A nyelv hátsó részének lenyomása küzd az öklendezés ellen. Ez a reflex akkor lép fel, amikor amikor a pénisz a torok gégén lévő nyelvcsaphoz ér. Az érzés ellenére próbáljuk minél lentebb nyomni a hímvesszőt, de ha már végképp nem bírjuk, ne erőltessük, mert kínos helyzetek adódhatnak belőle. A fuldoklás vagy így, vagy úgy alább fog hagyni - ha kudarcot vallottunk, ne adjuk fel, akár hónapokig is eltarthat a technika elsajátítása, ha pedig sikeresen túljutottunk a megpróbáltatáson, már csak levegőhöz kell valahogy jutni. Ehhez például jól szellőző orr szükséges - bár Lovelace azt állította, hogy a száján keresztül lélegzett, amikor a pénisz épp kifelé csúszott, ez csak jól összeszokott párnál ajánlatos kipróbálni, azt is csak abban az esetben, ha a ritmust a hölgy diktálja.

Mélytorok ++ - extrák

Ha ezek már probléma nélkül mennek, akkor jöhetnek különböző extrák, például közvetlenül a nyelőcsőbe való ejakuláció. Akik nem szeretik az ondó ízét, azonnal álljanak neki a módszer elsajátításának, jó hírrel szolgálunk ugyanis: a makk már az ízlelőbimbókon túl helyezkedik el, így sem ananászlevet nem kell itatni, sem az alkoholtól megvonni a spermagazdát.

A hangszálak rezegtetése is külön örömforrás, és bár énekelni nehézkes és muris is lenne, azért meg lehet próbálkozni különböző hangok kiadásával. Orbitális kéjérzésről számoltak be azok a férfiak, akiknél a torokmasszázst is alkalmazták. A kezdeti nehézségek leküzdése után már gyerekjáték elsajátítani ezt a technikát: egyszerűen csak meg kell próbálni nyelni, miközben a pénisz a torkunkban van - nem fog sikerülni, de a torokizmok hirtelen rátapadnak a makk alatti karimára, kellemesen szorító gyűrűt képezve.

Bárki, aki szeretné kipróbálni ezt a módszert, mindenképp beszélje át partnerével az elképzeléseket. Bár leginkább ez a nők próbatétele (homoszexuális kapcsolatban egyértelműen a férfiaké is ), a pasiknak is teljes együttműködéssel kell részt vennie a próbálkozásban. A mélytorokkal sokan visszaélnek, a pornófilmekből kiindulva egyre többen érzik felhatalmazva magukat arra, hogy partnerük szájába beleerőszakolják a péniszüket ( a pornóvilágban ennek gagging a neve ). Hajlamosak megfeledkezni az íratlan szabályról: ha olyan helyre dugod a szerszámodat, ahol fogak vannak, ott a nő az úr. Ők pedig ne féljenek harapni, ha úgy adódik.

Hozzászólások

 • 2008.10.25 22:59:35Napelemes Harckocsi

  no mi van emésztitek? :D

 • 2008.10.25 23:01:42IGe

  OK. Az orrba-szájba mondásból megvan az egyik. De hogy menne ez orrba? :-)

 • 2008.10.25 23:24:13nef

  IGe:  videa.hu/videok/vicces/ehez-nincs-kommentarom-orrbavag-orrverzes-32n1gS09cBPkwpKT  :)

 • 2008.10.25 23:51:44elnézéstkérek

  babilon bazz

 • 2008.10.26 00:06:11lilkó

  ez nagyon jóóó "ha olyan helyre dugod a szerszámodat, ahol fogak vannak, ott a nő az úr" állatira teccik :D

 • 2008.10.26 00:10:45lilkó

  egyébként ez a csaj konkrétan hogy tűntette el azt a kurva nagy kolbászt????? atyaég..

 • 2008.10.26 00:47:48NoAngel24

  azért a kolbászos már túlzás, szerintem ez már nem sexy hanem undorító, mi abban az izgató ha a nyelőcsövébe lógatnak vmit, sőt ez szinte a gyomráig ment. Érdekes lett volna ha elharapja véletlenül, mig lent van az az x centi telibe a torkában

 • 2008.10.26 01:04:21NoAngel24

  Most olvastam végig a cikket, hát mit mondjak, kicsit szadizmus szaga van a dolognak. Torok megnyitása, gége, nyelvcsap , nyelőcső, fuldoklás. Hogy kapcsolódik ez a sexhez? Meg hogy nyugi pár hónap alatt meg lehet szokni. Hát basszus mindent meg lehet szokni egy idő után kössz.Nem vagyok egy visszamaradott de ezt borzalmas olvasni is. Az örömszerzés szép és jó, de azért mindennek van határa,ennyire ne alacsonyodjunk már le hogy torokba ba.sszanak..

  Mi lesz 20 év múlva? A csuklónkba vágunk kis lyukakat és az ütőér dugása lesz a trend mert az is oltári szűk hu de jó?! Vagy kivehetős szemgolyókat szabatunk a sebésszel és az is ezt a célt szolgálja majd? Lyuk-lyuk. Jesszus....

 • 2008.10.26 02:16:20joskafiser

  Vajon a Velvet csapat kert-e engedelyt a PornPros Networktol, hogy egy cikkhez illusztraciokent felhasznalhassak a termekuket vagy ilyenkor epp masfele pillant az a hires index ugyved? Tuttti bissztosss.

 • 2008.10.26 05:26:26Reckl_Amál

  Hát ez az egész egy okádék, szó szerint.  Micsoda ember az, aki ezt várja el a partnerétől?  Micsoda szolgalelkű libának kell lennie valakinek, hogy még gyakorolja is, nehogy megfulladjon vagy éppen elhányja magát?  "Mi lesz 20 év múlva? A csuklónkba vágunk kis lyukakat és az ütőér dugása lesz a trend mert az is oltári szűk hu de jó?! Vagy kivehetős szemgolyókat szabatunk a sebésszel és az is ezt a célt szolgálja majd? Lyuk-lyuk. Jesszus...."  Teljesen igaz!

 • 2008.10.26 07:03:59frv

  Hááát, azért szolgalelkű libának nem kell lenni, bár tény, hogy nagyon mély, kölcsönös szeretet és egymás maximális elfogadása kell hozzá. Amikor az ágyban úgy nincsenek határok, hogy közben mind a ketten tudjátok, hogy a másik mindenekfelett vigyáz rád.

  Megértem azokat is, akik kiakadtak tőle... az én életemben is egyetlen férfi van, akivel próbálkoztam/om ezzel a technikával, de soha mással még csak eszembe sem jutott volna (kb ugyanaz lett volna a véleményem, mint a fentiek). De azért a szexben vannak olyan pillanatok, amikor kifejezetten adni akarsz a másiknak... amikor csak az ő örömét figyeled, amikor valami mást, valami újat akarsz adni neki. És természetesen hasonlóan ezt te is úgyis vissza fogod kapni, mert a másik ugyanilyen szeretettel nyúl hozzád. Egészen új dimenziókat lehet így felfedezni... :) De ehhez valóban olyan szeretet, bizalom, odafigyelés és elfogadás kell, ami a kapcsolatok nagy részében nincs meg. (Nem leszólásból mondom, hogy nincs meg, még egyszer mondom, mással soha nem csináltam volna meg, mert a fentiek nem voltak együtt...)

 • 2008.10.26 07:32:04Secnir

  hát ez az amál nevű szerkesztő/cikkíró nagyon részletesen írta körül a technikát. oktatja valahol?

 • 2008.10.26 08:34:16Szintia

  tényleg. látom a nők ezreit, amint erre a cikkre és egy anatómia képre kattintva próbálkoznak a technikával. én frv-vel értek egyet. az a férfi, aki meg erőszakosan próbálja lenyomni a torkodon... azt veszem észre, hogy egyre többen érzik úgy, hogy épp egy pornófilmben vannak (a fiatalok közül) és neki azokat a technikákat, mozdulatokat kell imitálni. merazjó.

 • 2008.10.26 08:34:32Dekatlon

  " kölcsön kenyér visszajár uraim, nem bealudni utána!"

  Ha az urak kezdik, akkor akár be is aludhatnak utána. Szervezés, kérem, szervezés! :)

 • 2008.10.26 08:40:19kissertés

  Nem értettem soha, mi ebben az ördöngősség.:)

  De lehet, hogy csak én vagyok tehetséges?:)

 • 2008.10.26 08:45:45kinot

  frv kiválóan összefoglalta a dolog lényegét.

  és ez nem csak erre igaz, van, akinek már "alapabbnak tűnő" dolgokkal is hasonlóképpen meg kell küzdenie.

  a kölcsönös örömszerzésnek nem az a lényege, hogy mások ízlésesnek tartják-e, hanem a kölcsönös örömszerzés...

 • 2008.10.26 08:46:27pazola

  NoAngel24: Az ugye az eletkorod ott? Mert akkor no comment ;)

  Tobbi fintorgo: csak hazassag utan, es kizarolag gyermeknemzes celjabol? Nehogy felfedezzetek, mi van a misszionariuson tul! :P  ( es mielott belekezdenetek, nem, a cikkben leirtak messze nem a legperverzebb dolgok, sot, meg csak az ut elejen vannak - batraknak jo szorakozast! :) )

 • 2008.10.26 08:54:23kissertés

  Szintia: nyilván csak olyat szabad, amibe mindkét fél benne van. De pornófilm ide vagy oda (amiket sohsem néztem, szimplán mert nem érdekelt), a mélytorok szerintem izgató. A pasik szerint meg méginkább. Úgyhogy mi ezzel a baj?

 • 2008.10.26 08:56:00kissertés

  pazola: ebben sztem semmi perverz nincs, legalábbis én nem érzem magam perverznek tőle.

 • 2008.10.26 08:59:33Koordinátor

  pazola: mekkora bunkó vagy. vagy csak zava, hogy vki 24? szegény öreglány! csak a szélsőségeket ismered? e téren szerzett kultúrád csak a mélytorok és a misszionárius póz? mellesleg kit érdekel, ha egyszer megfulladsz egy torkodon ledugott akármitől? :D • 2008.10.26 09:02:03kissertés

  A 24 éves korral való összefüggést én sem értem, én lassan 28 leszek...

 • 2008.10.26 09:33:10hallohallo

  noagellel, frv-vel és szintiával értek egyet.

  ráadásul kimutatható tendencia, hogy ahogy a pornófilmek egyre erőszakosabbak lesznek, a különböző erőszakos technikák elvárások lesznek a nők felé - először a prostituáltak felé, majd a partnerek felé.

  így terjed éppen a fistfucking is.

  biztos azt is meg lehet szokni idővel és gyakorlással, csak némileg fáj :S

 • 2008.10.26 09:38:32stamp7

  Hááát, aki ettől fintorog az 1, vagy nő, és még nem volt olyan partnere, akiért ezt bevállalta volna, vagy vállalta volna, de nem ment. Ez esetben ok, van ilyen. Vagy totál aszexuális. Hááát, ha pasi, akkor azt csak sajnálni tudom... :D

 • 2008.10.26 09:41:03stamp7

  Hallohallo, akkor ezt mondd el azoknak a nőknek is, akik kifejezetten élvezik azt, ha kicsit "megalázzák" őket. Épeszű keretek között persze. Ez van. A pornófilmek is valaki vágyaira épülnek, attól mert homokba dugod a fejed még ott vannak a dolgok. Ízlés kérdése ennyi, és amíg törvényt nem sért tegye mindenki, ami neki jó.

 • 2008.10.26 09:50:28hallohallo

  stamp, remélem, érted a különbséget a kölcsönös élvezet és az elvárás között.

  a pornófilmek meg egyrészt vágyra épülnek (nagyrészt nem női vágyra, pont ezért a legutóbbi időkben már külön nőknek szóló pornó is készül, ahol a szemszög is más, nem kizárólag férfi, az aktus is más, pl a nyalás tényleg olyan, amit élvezni is lehet, és a legtöbb aktus nem erőszakos), másrészt elvárást generálnak.

  mindenki tegye, ami neki jó, és ne tegye, ami neki nem jó.

 • 2008.10.26 10:00:00pazola

  Koordinátor: nem,nem zava, hogy vki akarhany eves is, csak arrol beszelek, hogy vannak olyan dolgok, amiket egyszeruen nem erthetsz meg, ha meg nem vagy eleg erett ra. De ezt nem magyarazom olyasvalakinek, aki a valakit vki-nek irja. Majd egyszer felnottok ti is, talalkoztok emberekkel, lesznek koztuk a masik nembol is, es kinyilik a szemetek ( is ). Addig meg felesleges vitatkozni. Ha nem erted meg, amit irtam, akkor nem vagyunk egy szinten. Ez nem baj, en is sok mindent nem ertettem mondjuk tiz evesen. Majd megbeszeljuk kesobb :)

 • 2008.10.26 10:02:26pazola

  Amugy pedig hallohallo irta le a lenyeget ( mar azoknak, akiknek eddig nem volt _teljesen_ nyilvanvalo, ugy latszik, vannak ilyenek is ): " stamp, remélem, érted a különbséget a kölcsönös élvezet és az elvárás között. "

  Nem gondoltam volna, hogy ez valakinek nem egyertelmu. • 2008.10.26 10:07:33bagolybagoly

  alig várom már, hogy valami olyasmit gyakoroljak, amiben (a nagytudású szerint se) nincsen semmi élvezet. és hogy öklendezni, hányni meg fuldokolni fogok közben ... micsoda vidám móka, egész életemben erre vágytam. na meg egy kedves és megértő partnerre, aki örömét leli a fuldoklásomban.

 • 2008.10.26 10:08:39hallohallo

  bagolybagoly :DDD

 • 2008.10.26 10:13:06devici

  merőben a kölcsönösség jegyében én csak arra lennék kíváncsi, hogy a férfiak milyen hasonló gesztust tudnának felajánlani partnereiknek? úgymint, először fáj, de hónapok alatt meg lehet szokni...

  mondjuk felsliccelt orral alulról kényeztetni?

  vagy legyen valami egyszerűbb, de az előszörfáj-kellemetlen-meglehetszokni útvonalhoz ragaszkodom.

 • 2008.10.26 10:16:49pizza

  Nekem egyik exemnek az anyja tanította meg saját állítása szerint :D

  Mondjuk jól is csinálta :P

 • 2008.10.26 10:23:47roli101

  Van egy örök mondás, ami a szexre különösképpen igaz.

  A változatosság gyönyörködtet. Aki nem tudja, mit jelent ez, az ne csodálozzon, ha a szerető párja félrekefél egy csúnyább valakivel, aki viszont megadja neki a változatosságot.

  A cikkben is egy ilyen lehetőséget írnak le. Egy okos nő nem felháborodik, hanem kipróbálja a párjával.

  Aki viszont fiatal, az el sem tudja képzelni, hogy az ő párja is rá fog unni egyszer. Pedig rá fog, ha elzárkózik minden újdonságtól, változatosságtól.

 • 2008.10.26 10:31:43hallohallo

  roli, egy okos nő meg tud hozni döntéseket egyedül is, és egy okos nő nem hagyja magát zsarolni.  a félrekefélés nem a mélytorkon múlik, ezt ugye te is tudod.  egyébként mondd, te milyen újdonságot és változatosságot adsz bele a párkapcsolatodba a párod örömére?

 • 2008.10.26 10:58:44roli101

  hallohallo

  egy okos nő valóban tud egyedül döntést hozni, rengeteg elvált vagy szingli okos nőt látok. Nem kell hagyni zsarolni magatokat. Ha okos vagy akkor nem zsarolás.

  A félrekefélés pedig azon is múlik, amennyiben szeretik egymást a felek és nem a szeretet hiánya okozza.

  Nekem a legfontosabb, hogy a páromnak örömet okozzak. Nekem nem is esik jól, ha a párom nincs felizgulva. Mindig megpróbálok valami újat kitalálni, de sajnos legtöbbször elutasítást kapok. A sorozatos visszautasítás pedig az évek múlásával óhatatlanul váláshoz, vagy félrekeféléshez vezet.

 • 2008.10.26 11:02:17petbecks

  kölcsönös szeretet, mi?

  ferfi reszerol hol van ebben a szeretet? milyen,szamara hasonloan kellemetlen technikat tud cserebe nyujtani?  ennel mar csak az nagyobb baromsag,hogy ez egy magasabb szexualis szint lenne,es 24 evesen meg "nem eleg erett" ehhez valaki. es efelett szintben mi van pazola, a kakiszex?  pazola,

  az en velemenyem szerint te vagy meg tul eretlen szexualis teren, ha az izlesbeli kerdeseket te fejlettsegi szinteken kepzeled el.

 • 2008.10.26 11:03:05Redline

  "Aki nem tudja, mit jelent ez, az ne csodálozzon, ha a szerető párja félrekefél egy csúnyább valakivel, aki viszont megadja neki a változatosságot."  Igen, ez érdekes, hogy a feltûnôen szép nôk sokszor elég bénák az ágyban, a terpesztésnél és a szuszogásnál ritkán tudnak többet.

 • 2008.10.26 11:07:33pazola

  petbecks: " es efelett szintben mi van pazola, a kakiszex? "

  Pontosan errol beszeltem korabban. Attol, hogy valamit nem ertesz, vagy nem tudsz rola, mert meg sose lattad/csinaltad, attol meg letezik. Jaj, mennyire birlak sajnalni titeket! :P • 2008.10.26 11:20:36hallohallo

  roli, a te logikád szerint a hiba a másikban (a nőben) van, aki nem hajlandó alkalmazkodni hozzád (a férfihoz).

  szerintem ideje magadba nézned egy kicsit.  én is rengeteg szingli és elvált okos nőt látok, akik önszántukból azok, és önállóan hozták meg azt a döntést, hogy nem alkusznak meg, csak azért, hogy valakivel együtt éljenek.

  ha valakit elhagy a párja amiatt, mert nem hajlandó megtenni dolgokat, amiket nem akar megtenni, ám legyen. mindenkinek jobb.  és tényleg, egyetértek petbecks-szel, ne csináljunk úgy, mintha a mélytorok egy magasabb szint lenne. egyszerűen egy olyan technika, ami a nők túlnyomó részének nemhogy élvezetet nem okoz, hanem kifejezetten rossz. akinek jó, az csinálja, de itt mintha a posztban is és a kommentekben is arra menne ki az egész, hogy aki érett és szabad és jó az ágyban, az bevállalja és élvezi, valamint aki bevállalja és élvezi, az az érett és szabad és a jó az ágyban.  és miközben a mélytorok elvárásként megjelenik, a pasik nagy többsége még a legegyszerűbb és minden kellemetlenségtől mentes technikákkal sincs tisztában:

  www.pointernet.pds.hu/tini/modell/oralis.html

 • 2008.10.26 11:27:05petbecks

  pazola,

  vannak dolgok, amiket nem akarok megtapasztalni,ezert meg ne sajnalj.

  nyilvan sokan elvezik a melytorokszexet,kakiszexet,vagy akar a fojtogatosszexet.(de mas peldan szemleltve elindulhatnank a finom vorosbortol az iv. heroinig akar..) rajtad mulik, hol huzod meg a hatart, de ne probald meg ugy beallitani, mintha ezeknek barmi kozuk lenne valami felsobb boldogsaghoz, amit te mar elertel, es mi kimaradunk belole.  a jo szexhez nem a technika es a gyakorlat a legfontosabb. a te gondolatmeneted szerint nyilvan az utszeli stopposlanynak a legjobb, o a legtapasztaltabb, nyilvan alkalma is van mindent kiprobalni..

  egy fraszt.

 • 2008.10.26 11:32:56kissertés

  Szerintem először se fáj. De ami nem megy, azt lehet, nem kell erőltetni. Akinek nincs hozzá kedve, ne tegye.

  Aki meg kedvvel csinálja, mert ő is élvezi, annak meg jó, mert a párja is igencsak élvezni fogja.

 • 2008.10.26 11:32:57hallohallo

  roli, a te logikád szerint a hiba a másikban (a nőben) van, aki nem hajlandó alkalmazkodni hozzád (a férfihoz).

  szerintem ideje magadba nézned egy kicsit.  én is rengeteg szingli és elvált okos nőt látok, akik önszántukból azok, és önállóan hozták meg azt a döntést, hogy nem alkusznak meg, csak azért, hogy valakivel együtt éljenek.

  ha valakit elhagy a párja amiatt, mert nem hajlandó megtenni dolgokat, amiket nem akar megtenni, ám legyen. mindenkinek jobb.  és tényleg, egyetértek petbecks-szel, ne csináljunk úgy, mintha a mélytorok egy magasabb szint lenne. egyszerűen egy olyan technika, ami a nők túlnyomó részének nemhogy élvezetet nem okoz, hanem kifejezetten rossz. akinek jó, az csinálja, de itt mintha a posztban is és a kommentekben is arra menne ki az egész, hogy aki érett és szabad és jó az ágyban, az bevállalja és élvezi, valamint aki bevállalja és élvezi, az az érett és szabad és a jó az ágyban.  és miközben a mélytorok elvárásként megjelenik, a pasik nagy többsége még a legegyszerűbb és minden kellemetlenségtől mentes technikákkal sincs tisztában:

  www.pointernet.pds.hu/tini/modell/oralis.html

 • 2008.10.26 11:44:45pazola

  2008.10.26 11:27:05 petbecks: nem probalom ugy beallitani, ugyanis annak, aki kepes olvasni, ez teljesen nyilvanvalo. Tehat nem kell " beallitani ". De neked elmagyarazom.  Szeretsz valamit csinalni - sokat csinalod - jol csinalod. Megismersz valami ujat - megszereted/nem szereted meg. Ha nem, felejtos, jon a kovetkezo. Ha megszereted, ld. eleje. Erted? Tapasztalas.  Es hogy jobban ertsd: tfh. amikor megismerted a szexet, megismerted a kezimunkat. Jo volt? Nyilvan egy ido utan igen. Akar nagyon. Ha ott megallsz, akkor nem jutsz el a szeretkezesig. De hogy magyarazod meg annak, aki ott megallt, hogy mennyivel jobb a szeretkezes? Sehogy, hiszen nem probalta, de ALLITJA, hogy annal, amit o csinal, nincs jobb.  Erted mar az analogiat? Ezert nem kell vitatkozni. A peldad pedig vagy szandekosan fals, vagy ennyire felreertetted. Mindketto eleg nagy baj :)

 • 2008.10.26 11:46:19roli101

  Elolvastam ezt a linket, azt hittem valami újat tudnak mutatni. Ezt én természetesnek veszem, évek óta így csinálom, ha hagyják.

  Imádom a nyelvemet és az ujjaimat használni.

  Nekem az a gondom, hogyha én mindent megteszek, hogy a páromnak jó legyen, akkor ő miért nem.

 • 2008.10.26 11:56:06hallohallo

  roli: azt írod, "Mindig megpróbálok valami újat kitalálni, de sajnos legtöbbször elutasítást kapok.", "ha hagyják", stb

  azt írod, hogy te mindent megteszel, hogy a párodnak jobb legyen - és mégsem engedi. nem lehet, hogy csak szerinted lenne jobb de ő azért nem engedi, mert úgy érzi, neki az nem jó?

  lehet, hogy te valamit imádsz csinálni, de az a másiknak nem feltétlenül úgy a legjobb. (höhö, ráadásul minden ember különböző, nagy igazságot mondtam.)

  nem lenne egyszerűbb _tényleg_ odafigyelni a _valós_ igényeire, a jelzéseiből következtetéseket levonni, neadjisten megbeszélni a dolgokat?  és hogy miért nem tesz meg _mindent_, hogy neked jobb legyen? mert ha neki az már átlép egy határt, és neki már nem jó (te írod, hogy imádod csinálni, szóval te sem csinálsz olyat, amitől undorodsz, vagy ami kellemetlen, vagy ami _fáj_), akkor egyszerűen - és szerintem nagyon okosan - nemet mond egy olyan dologra, amit örömmel nem tudna megtenni. és ha nincs öröm a szexben, csak kényszer, akkor már rég rossz.

 • 2008.10.26 11:58:57stamp7

  hááát pazola, hallohallo, akkor ezek szerint én szerencsés pasi vagyok, mert több olyan barátnőm volt, aki ezt kifejezetten élvezte... :D

 • 2008.10.26 11:59:53Falke

  Drága Roli, kicsit más lehet megnyalogatni valamit, meg elzárni a légutakat egy fasszal.

  Szerintetek? Egyébként én azzal a szájjal még enni akartam.

 • 2008.10.26 12:02:47devici

  naaa. miért ez a nagy csönd, miért nem reagál egy férfi sem (vagy bárki) arra a kérdésre, hogy ők mit tudnak cserébe, számukra hasonlóan kellemetlent felajánlani?

  örömmel láttam, hogy többen eljutottunk pedig a kérdésig...

  amúgy, a gyomortükrözés előszobája tényleg ekkora fun, fiúk?

 • 2008.10.26 12:09:52Falke

  "es efelett szintben mi van, a kakiszex?"

  "mondjuk felsliccelt orral alulról kényeztetni?"

  Totálisan egyetértek. Ez iszonyú. Senki, ismétlem, senki nem várhatja ezt el. Akinek nem okoz gondot, az csinálja, de hogy az legyen az igény a férfi részéről...igen, akkor inkább rohadjak meg egyedül, unjon rám a pasim ,mert nyilvánavlóan minden párkapcsolat mércéje előbb-utóbb az lesz, hogy hagyom-e magam torokba kúrni. Jajj, de szomorú dolog is a magány, brühühű.

 • 2008.10.26 12:11:37petbecks

  pazola,

  ertem a tapasztalat szot, csak nem akarok mindent megtapasztalni.

  szeretem a vorosbort, es eszem agaban sincs kiprobalni a heroint. de meg a metamphetamint sem.

  en maradok a finom vorosbornal, az nyujtja azt a mennyiseget a mamorbol, ami az eletemhez kell, a fuvesek meg csak nyugodtan rohogjenek rajtam,hogy nekem milyen rossz.

  ennyit a tapasztalatrol.  ez a mely torok dolog engem nem vonz. csak ettol meg semmivel sem rosszabb a szexualis eletem mint mondjuk neked.

 • 2008.10.26 12:13:44devici

  a változatosság kérdéséhez: az okos, az öreg és az egyéb teremtményeknek is jól eshet a változatosság. ez ilyen eccerű, nem kell mögéje a szadizmust megideologizálni.

  amúgy érdekes párkapcsolat az, ahol a másik a hibás, törvényszerűen... de hol van szó a másik igényeiről? lehet, hogy ő is éppen félredugni kíván, mert az ő változatosság iránti vagy egyéb igényei süket farokra találnak? és öregedni sem csak a nők szoktak... unalmassá válni sem... elhasználttá stb.

 • 2008.10.26 12:21:25Redline

  "egyszerűen egy olyan technika, ami a nők túlnyomó részének nemhogy élvezetet nem okoz, hanem kifejezetten rossz."  Na nem mintha a pinanyalásban olyan marha sok élvezet lenne. Illetve van, az, hogy a másiknak jólesik.  Ha ilyen ônzô idióta módon gondolkodsz, ne csodálkozz, ha egy faszi sem akar összebútorozni veled. (Ja és nem kényszerítettem a barátnômet soha semmire.)

 • 2008.10.26 12:25:37pazola

  2008.10.26 12:11:37 petbecks  Koszonom! Pontosan azt erositetted meg, amiket korabban leirtam :DDD

 • 2008.10.26 12:31:08Redline

  "igen, akkor inkább rohadjak meg egyedül, unjon rám a pasim ,mert nyilvánavlóan minden párkapcsolat mércéje előbb-utóbb az lesz, hogy hagyom-e magam torokba kúrni. Jajj, de szomorú dolog is a magány, brühühű."  Ha nem lennél ilyen prûd savanyú fapina, mondanám hogy vegyél magadnak egy mûfaszt a legközelebbi szaküzletben, de így ez a lehetôség kilôve.

 • 2008.10.26 12:31:51Falke

  hehe. Most arra gondolok, ha nem dugja meg rendesen a nyelőcsövemet a pasim, én rá fogok unni.:D Mondom majd neki: "Tibi. Te már nem vagy a régi." És jól szétbútorozunk.

 • 2008.10.26 12:32:34liliii

  Hogy mit adnak cserébe a pasik?

  Pl addig nyalnak amíg nem jutsz el a csúcsra.

  vagy a hátadon fekve élvezed amíg dugnak. az biztos h én még nem izzadtam le annyira a torkomon egy fasszal, mint amennyire a pasik amikor mindent beleadva megkefélnek...  ha áldozatnak fogjuk fel a szopást akkor inkább be erőltessük.  én élvezem. igaz nem tudnék egy olyan hosszú farkat levinni mint amilyen mélyre lemegy aza kolbászka a videón a szöszinek, de borzalmasan nedves leszek tőle, és imádom csinálni. és ami különösen izgat az egészben az az a látvány, h a pasi mennyire élvezi. nincs olyan pasi aki dobni akart volna azután h levittem a torkomra. szerintem lányok, testnek, léleknek csak jót tesz egy ilyen örömszerzés. ha meg nem megy, nem megy. nem kell hónapokig szenvedni, mindig csak akkora lépést kell menni, ameddig még élvezed. és így fokozatosan tovább.  ha meg utálod ha fasz van a szádban akkor felejtős az egész.

 • 2008.10.26 12:36:05Falke

  Red, te olyan cuki vagy. A mélytorkozás emberkínzás. A pinanyalás nem az. Hm? Valami? Illetve, szívesen vállalom én a dípszrótot, egy feltétellel: ha embertelenül mélyre nyomhatom én is az általad emlegetett nagy-nagy műbrokit az illető ánuszba, mert igen, én ezt szeretem, és nem igaz, hogy nem lehet ezt elfogadni, prűd faszkalapok.

  Idióta.

 • 2008.10.26 12:36:39liliii

  jaés eza kiszolgáltatottság para mekkora 1 fasság.  széttárni a lábamat egy bazinagy izének ami belém akar döfni, vagy kutyába vágni magamat sztem éppúgy kiszolgáltatott érzés. de én ezt szeretem, nem zavar. nem hiszem h kinyitni a számat nagyobb kiszolgáltatottság, mint kinyitni a puncimat.

 • 2008.10.26 12:46:07animal planet

  Nem realizáltam, hogy a szex ekkora meló mindenkinek, amíg el nem olvastam ezt a sok okosságot itten... És télleg szegény férfiembernek a megizzasztó reszelése+nyelv izomláza összemérhető ám a torokrepesztéssel, ja.

  Emellett persze, perverz az, ami az egyik félnek már nem öröm. Ígyhát bízzunk, hogy mindenki megtalálja a gusztusban hozzáillőt. A baj akkor kezdődik, ha két különböző alapállású fél találkozik. És megpróbálja a másikat megtéríteni.

  Kevés az igazán szívből figyelmes férfi, és sok a jó színésznő.

  Life can be cruel sometimes.

 • 2008.10.26 12:47:13hallohallo

  liliii, te el vagy tévedve.

  senki, ismétlem, senki nem írta azt, hogy nem szeret örömet okozni a párjának, ill. nem élvezi, ha látja, hogy a párjának jó. szerintem ez evidens.

  és köszönjük az összes információt, amit megosztottál magadról, de pont arról beszélünk, amit te is említesz, hogy ami nem jó, az nem jó, ne erőltessük. ha te szereted, uccu neki. ha más kiszolgáltatottságnak érzi, akkor annak érzi. de nem '1 fasság'.

  (és még mindig várakozva a válaszra a devici által feltett kérdésre.)

 • 2008.10.26 12:48:38pazola

  Falke, tobbiek: senki nem mondta, hogy kotelezo. Akkor most miert eroltetitek? Akinek nem jon be, nem csinalja. Akinek bejon, ahogy liliiinek, csinalja, es elmondja, hogy szereti. Amit ti ugysem fogtok elhinni, hiszen amit ti nem szerettek, az nem jo, illetve nincs is.  Nyugi van. Senki nem fog kenyszeriteni titeket ilyesmire :P

 • 2008.10.26 12:49:46pazola

  Na, kozben mar mas is eszrevette, hogy csak a vizet gereblyezzuk.

 • 2008.10.26 12:54:46hallohallo

  pazola, elég szelektíven olvasol.

  és elég furcsa a logikád is.

  és ez mind eufemizmus volt.

 • 2008.10.26 13:01:27devici

  mindig kedveltem az olyan párbeszédeket, ahol az egyik fél a feltett kérdésre nem válaszol, ha mégis, legfeljebb saját szentencióit ismételgeti. mert mégiscsak az a fontosabb...

  liliii vagy hány i: azontúl, hogy szimpatikus nyíltsággal osztottad meg velünk a véleményed, ugye nem akarod egybemosni a szopást a mélytorokkal??

 • 2008.10.26 13:02:16pazola

  O, hallohallo, meg, mondjal nekem ilyen izgalmas idegen szavakat, igen, igen, csinald!! :PPP

 • 2008.10.26 13:06:00hallohallo

  tessék: imbecillis

 • 2008.10.26 13:06:06Carnivora

  Nem tudom mi jön ezután szemgödör szex? :D

 • 2008.10.26 13:06:36pazola

  Amugy pedig itt a tuti, csak valahogy atsiklottam rajta:  2008.10.26 07:03:59 frv  " egyetlen férfi van, akivel próbálkoztam/om ezzel a technikával, de soha mással még csak eszembe sem jutott volna (kb ugyanaz lett volna a véleményem, mint a fentiek) "  Ertheto?

 • 2008.10.26 13:10:55devici

  nemannyirakedves pazola, akkor most elemzem, mit csinálsz tkp.:

  először idézek, csak az utolsó hsz-ből:

  Falke, tobbiek: senki nem mondta, hogy kotelezo. Akkor most miert eroltetitek? Akinek nem jon be, nem csinalja. Akinek bejon, ahogy liliiinek, csinalja, es elmondja, hogy szereti. Amit ti ugysem fogtok elhinni, hiszen amit ti nem szerettek, az nem jo, illetve nincs is.  Nyugi van. Senki nem fog kenyszeriteni titeket ilyesmire :P  amit odaáig írsz, hogy ...és elmondja, hogy szereti, az még oké.

 • 2008.10.26 13:12:50Carnivora

  Nem tudom én csak annyiba gondolok bele, hogy én sem örülnék, ha lenyomnának a torkomon bármit, miért kéne a nőnek ... meg meghálálom mivel? elég puhány fazon lehet, akit egy jó sex hülyére leizzaszt nem ártana annak v.mi sportolni a hamburgerezés mellett. A punci nyalás meg a mélytorok kurvára nem egy kategória. -

 • 2008.10.26 13:14:58Shinjuku

  Érdekes volt végigolvasni a hozzászólásokat... De azon kívül hogy mind mások vagyunk, csak az derül ki belőlük, hogy ellenben azt utáljuk hogy mások nem úgy gondolkodnak ahogy mi. Szerintem egy ilyen fórum pont arra jó, hogy megismerjük: mások mit gondolnak erről a dologról. A többiek véleménye úgysem fog megváltozni a mi noszogatásunkra... de persze lehet hogy valaki épp attól jön izgalomba hogy másokat fikáz a neten. Vagy épp a szex helyett így vezeti le a frusztrációit. Azt is érdekes látni hogy sajnálatosan nagyon sok olyan ember van, aki a párjával nem beszél arról hogy melyiknek mi a jó, vagy netán milyen titkos szexuális vágyaik vannak... Mert ha nem a partnerral beszél ilyenekről az ember, akkor kivel? A haverral a kocsmában?

 • 2008.10.26 13:15:46pazola

  Te hallohallo, mondd csak, hol nem volt kovetkezetesseg abban, amit irtam?

 • 2008.10.26 13:17:06pazola

  2008.10.26 13:10:55 devici  Azt hiszem, pont az elemzes maradt le :)

 • 2008.10.26 13:17:43devici

  folyt:

  de utána kvázi felülírod a semlegesnek tűnő mondatokat - és ítélsz. megítéled azokat a nőket vagy egyéb lényeket, akinek ez nem magától értetődő és nem is akarja azzá tenni. az, hogy a senki nem fog kényszeríteni után szmájlizol, az azt az olvasatot adja, mintha mindenki, aki szembehelyezkeddett ezzel a trenddel (vagy minek nevezzük) egy egyszerűen lesöpörhető baszatlan picsa lenne. mindezek konnotációival egyben.

  normalitássá-normává emeled a szerinted elvárhatót, és ez neked így elég is, jó is.

  hát az emberiség egy másik részének meg nem...

  amúgy arról még nem derült ki semmi, te mit és hogy teszel, mire vagy hajlandó a partner kedvéért.

  jó kérdés, hogy miért pont a te kommentjeidre reagáltam:

  mert eléggé jó tünet-összefoglalók. asszem.

 • 2008.10.26 13:20:34wmiki

  milyen érdekes dolog az anatómia

 • 2008.10.26 13:24:40pazola

  devici: te melyik hozzaszolasaimat olvastad?

 • 2008.10.26 13:26:00hallohallo

  te pazola (ha már ilyen jóban lettünk), hát hol írtam én következetességről?

  logikát írtam, és látom, másnak átjött, devici pont ezt elemezte ki.

 • 2008.10.26 13:28:09Shinjuku

  Egyébként meg ezeket beszélgetéseket itt fent a partnerrel kellene lefolytatni... Én viszonylag konzervatív vagyok a szexben (ami valószínűleg korai szocializációs maradvány - ezt azért nagyrészt a családból hozzuk) a párom meg inkább bevállalós, próbálgatós. Én próbálok hozzá alkalmazkodni, ő meg elfogadja hogy ez nem megy egyik napról a másikra. A lényeg az, hogy most már én is több mindenre nyitott vagyok mint régen és be kell vallanom hogy élvezem az új dolgokat is... A szex két szó csak... kölcsönös-örömszerzés. Ha az egyik hiányzik az már nem jó.

 • 2008.10.26 13:32:48hallohallo

  Carnivora, köszönöm, jó látni, hogy van, akiben felmerül az empátia (gyk: amikor belegondolunk abba, hogy egy helyzet milyen lehet másvalakinek).  pedig csak egyszerűen erről van szó: a legtöbb embernek kifejezetten rossz, ha lenyomnak valamit a torkán.

 • 2008.10.26 13:32:49animal planet

  Mindenki forduljon kissé magába (aztán menjen, kavarja meg a főzeléket, mert még odaég). A cikk egyrészt kiváltott egy parát, hogy most mi lesz, ha a libatömés társadalmi elvárássá növi ki magát, és dolgozó anyák szézezrei végeztetnek torok-szemgödör-és egyéb plasztikákat tisztességben megőszült uraik kiszolgálása végett.  Másrészt kiváltott egy büszkeségi térítő felvonulást azokból, akik már csinálták, és túlélték, illetve szeretnék csinálni, illetve azt hiszik, hogy csinálták már.  Azt gondolom, hogy ha olyan elvárásokkal szembesül az ember, amivel nem tud/nem akar együttélni, akkor nem kell annak szenvedő alanyává válni. Lehet parázni, hogy mi van, ha az én párom is titokban ezt vagy azt akarja, csak biztos nem meri megmondani, professzionális torkokhoz kényszerül járni emiatt, stb. Ahol egy sekély torok miatt kell szakítani, az jobb is úgy.

  És a technika túlzott támogatóinál is elgondolkodtató, hogy a változatosság szélsőségekbe hajló keresése vajon mit tud pótolni és mit nem.  Magyarul: az érzelmi alapon élők menjenek ebédelni egy rendes, figyelmes, érzelmes kispolgárral (és becsüljék meg jól), a többiek pedig cirkuláljanak kedvükre bevállalós akrobatákkal.

 • 2008.10.26 13:36:18animal planet

  Mindenki forduljon kissé magába (aztán menjen, kavarja meg a főzeléket, mert még odaég). A cikk egyrészt kiváltott egy parát, hogy most mi lesz, ha a libatömés társadalmi elvárássá növi ki magát, és dolgozó anyák szézezrei végeztetnek torok-szemgödör-és egyéb plasztikákat tisztességben megőszült uraik kiszolgálása végett.  Másrészt kiváltott egy büszkeségi térítő felvonulást azokból, akik már csinálták, és túlélték, illetve szeretnék csinálni, illetve azt hiszik, hogy csinálták már.  Azt gondolom, hogy ha olyan elvárásokkal szembesül az ember, amivel nem tud/nem akar együttélni, akkor nem kell annak szenvedő alanyává válni. Lehet parázni, hogy mi van, ha az én párom is titokban ezt vagy azt akarja, csak biztos nem meri megmondani, professzionális torkokhoz kényszerül járni emiatt, stb. Ahol egy sekély torok miatt kell szakítani, az jobb is úgy.

  És a technika túlzott támogatóinál is elgondolkodtató, hogy a változatosság szélsőségekbe hajló keresése vajon mit tud pótolni és mit nem.  Magyarul: az érzelmi alapon élők menjenek ebédelni egy rendes, figyelmes, érzelmes kispolgárral (és becsüljék meg jól), a többiek pedig cirkuláljanak kedvükre bevállalós akrobatákkal.  P.S. Shinjuku, szívemből beszélsz. • 2008.10.26 13:38:50Shinjuku

  animal planet: tökéletesen egyetértek...

 • 2008.10.26 13:42:08animal planet

  bocs a dupláért

 • 2008.10.26 13:42:48Shinjuku

  animal planet: már csak az az egy kérdésem maradt hogy mi űzött vasárnap délután a netre :) ebéd utáni ejtőzés a DT fórumban? Nekem van mentségem: épp dolgozom. :)

 • 2008.10.26 13:47:29animal planet

  Sütőtököm sült, közben külföldre telefonáltam Voipon, benéztem. :)

 • 2008.10.26 13:48:58Shinjuku

  Na tessék... Van aki a sütőtököt is izgatónak találja... jó meleg belül. :)

 • 2008.10.26 13:51:47animal planet

  Megpróbálom egyben lenyelni, ha összejön, felrakok róla egy videót, hátha divatot teremt.

 • 2008.10.26 13:56:37hallohallo

  animal planet, ez nagyon szép volt, főleg a főzelékes rész, csak az a gáz, hogy valamiféle fura futurisztikus parának nevezed ezt az elvárásnövekedést - miközben már hetente több mélytorkozós cikk van csak a velveten. mint pl konkrétan ez (tavaly volt egy ugyanilyen :P), ahol konkrétan cél a mélytorkozás tanítása.  a bevállalás és a szexbeli sztenderdek, a normalitás koronként változnak.

  a 20. század elején a férfiak prostituálthoz jártak sima orális szexért, mert azt otthon nemhogy nem kapták meg, de szégyellték kérni is, mivel nem fizikailag, de morálisan gáznak tartották.

  ha megnézel egy hetvenes-nyolcvanas évekbeli pornófilmet, akkor anált elvétve látsz, ma már nincs pornó anál nélkül, és a párkapcsolatokban is ugrásszerűen megnőtt az análszex gyakorisága, annak minden veszélyével együtt.

  a mélytorok a hetvenes években indított az említett "kultikus" filmmel, de ma már egyáltalán nem emblematikus, ha egy pornófilmben mélytorok van. de az is elég ha megnézed a bár 2.0-t.

  ami most még csak terjedőben, még a pornó mezsgyéjén, az a fistfucking, ököllel baszás, ami viszont már begyűrűzött a prostituáltaktól elvárt dolgok közé.

  és mint írtam fentebb, bizonyítható, hogy a pornóiparból származó egyre erőszakosabb technikák először a prostitúcióban, majd a párkapcsolatokban jelentkezik, mint elvárás.  sajnos nagyon sok ember elvárások szerint él. sok ember azt hiszi, amit lát, az a mindenkori normalitás. sajnos sok ember nem mond nemet arra, amit nem szeret, de amiről állítják neki, hogy a sztenderd. nézd csak meg, az itt lelkesen kommentelők közül is akad, aki nem érti, miért nem "vállalja be" a párja a mélytorkot - talán nem akar neki örömet szerezni?

  itt többen azért kommenteltünk, hogy kifejezzük, egy olyan technika, ami az emberek többségének kellemetlen, fáj, rossz, azt nem lehet sztenderdként kezelni.

 • 2008.10.26 13:59:54pazola

  Na, hova tunt ket hsz-em?

 • 2008.10.26 14:06:01Carnivora

  2008.10.26 13:56:37 hallohallo  Szerintem azért más a morális aggály mondjuk orális sex, vagy anál esetében, mint a konkrét fizikai veszélyeztetés lásd. lenyomni a brét v.ki torkán, vagy a lábat benyomni a puncijába ... -

 • 2008.10.26 14:12:35hallohallo

  Carnivora, teljesen egyetértek veled, így akartam írni, sorry hogy ha nem így jött át (pedig direkt ezért emeltem ki a morális aggályt).

  anál esetében meg van konkrét fizikai veszély, csak már annyira elfogadott lett - normalizálódott -, hogy már nem is téma.

 • 2008.10.26 14:15:41pazola

  ( Akkor meg egyszer )Osszefoglalom azoknak, akiknek nehezseget jelent tobb hsz-bol kivalogatni azt, amit en irtam  ( pl. Juli )  1.) Mindenki azt csinal, amit akar

  2.) Parkapcsolatban mindenki azt csinal, amit akar - amennyiben ez a masiknak _is_ jo

  3.) Azok, akik valamit nem szeretnek ( legyen a pelda kedveert a melytorok ), ne legyenek  meggyozodve arrol, hogy kesobb sem fogjak szeretni ( bizony, meg akar akkor is, ha most el  sem tudjak kepzelni. Mik vannak! ) Itt a hsz-ek kozott is van olyan szemely, aki ezt  igazolni tudja

  4.) Mivel a harmas pont bizonyitottan letezik, ezert fenntartom a jogot arra, hogy ugy  erezzem, annak, aki olyan uj dolgot tanult meg, amit korabban el sem tudott kepzelni, es meg  _elvezi is_ ( pl. melytorok, igen ) jobb, mint annak, aki csak siman el sem tudja kepzelni.  Es mivel a korabbi hsz-em nem ment at, a temarol szvsz felesleges tovabb ertekezni ( hiszen  eddig is majdnem mindannyian ugyanazt mondtuk ), viszont offban erdekelne Julitol, hogy  hogyan lehet szelektiven olvasni. Csak mint a logika nagy tiszteloje kerdem :)

Ez megy a velvetenEz megy a velveten

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés