A Fame Registry minden hónapban összeállítja a világ legismertebb pornósainak rangsorát. Hogy megállapítsák ki a legnépszerűbb az adott hónapban, számtalan algoritmust és tényezőt vesznek figyelembe; az értékelésben szerepet játszanak a Google-találatok, a MySpace ismerősök száma, a díjak mennyisége, egyszóval minden, ami számít.

Az elmúlt hónapban anya, ápoló de még kormányzói címért induló versenyző is bekerült a Top 10-be. Van, aki csak a férjével hajlandó szexelni, van, aki csak nőkkel. Egy viszont biztos: mindegyiküknek kemény gyerekkora volt.

1. Tera Patrick

A 32 éves pornóst egzotikus eredete teszi igazán érdekessé; édesanyja thai származású. Patrick 13 évesen kezdett modellkedni San Fransiscoban a Ford modellügynökségnél, majd nővérnek tanult, és diplomát is szerzett mikrobiológiából. Habár már a 90-es években is készültek róla aktfotók, és a soft pornóba is belekóstolt, valódi filmes karrierje csak 2000-től kezdődött el. A Linda Ann Hopkins néven született Patrick számtalan férfimagazin címlapján szerepelt, például a Playboy-ban, Penthouse-ban, és az FHM címlapján, ahol ő volt a legelső pornós.

Patrick 2004-ben férjhez ment Evan Seinfeldhez, a Biohazard együttes frontemberéhez. Akkor azt tervezte, hogy kilép a pornóiparból, de végül megalapította saját cégét, a Teravision Inc-t, majd leszerződött a Vivid Videoval, azzal a feltétellel, hogy a férjén kívül más pasival nem kell dugnia.

Patricknak egyébként egy ügynöksége is van, ami a Tera Patrick Agency nevet viseli, és ő a második leggazdagabb pornós a szakmában. A 32 éves egzotikus nő 2001-ben és 2002-ben is nyert díjat az AVN Awardson, idén pedig cége vitt el két trófeát. Tera Patrick egyébként hazánk egyik ismert sztripperével, Mészáros Dórával is találkozott, aki kifejezetten kellemes élményekkel gazdagodott megismerkedésük alkalmával. 

2. Jenna Haze

A 26 éves pornós – Patrickhez hasonlóan – szintén rendelkezik egzotikus felmenőkkel, ereiben spanyol, angol, német és ír vér csörgedez. Jenna Haze 15 évesen hagyta ott az iskolát, hogy anyagilag támogathassa szüleit. A lány 19 évesen vetett bele magát az iparba, előtte egy éjszaka erejéig a sztriptízzel is próbálkozott, de az nem jött be neki.  Az első pornójelenetét 19 évesen, két nap alatt forgatta le.

Haze-t kezdetben egy ügynök is segítette, de rájött, egyedül jobban, így kidobta a pasit. A pornós rengeteg dolgozott 2001-ig, majd némi szünet után 2002 elején tért vissza a képernyőre, és egy filmre leszerződött a Jill Kelly Productions-höz. A cég annyira meg volt elégedve vele, hogy marasztalták. Persze amikor jól mennek a dolgok, mindig beüt valami krach; Haze az egyik forgatás során beleszeretett az egyik operatőrbe, és úgy döntött, hogy a jövőben inkább csak nőkkel dolgozik. Persze ez is elég volt arra, hogy 2003-ban, 2007-ben és 2008-ban is jusson neki díj az AVN-től.

 

3. Jesse Jane

A katonai bázison nevelkedett Cindy Howell, vagyis Jane, Texas államban született 1980-ban. A szőke, zöld szemű pornós mindössze három év leforgása alatt lett ismert, nemzetközi sikereit a Digital Playgrounddal kötött szerződésének köszönheti, a cég ugyanis feltornázta a Maxim, az FHM és a Front magazin címlapjára is.

Mielőtt pornózni kezdett volna, a csaj modellként is kipróbálta magát, és nem mellesleg szült egy kisfiút is 2000-ben. Jane nem csak a pornóiparban vállal szerepeket, játszott az HBO által készített Entourage című filmben és a Baywatch mozivászonra gyártott verziójában, de feltűnt már az UFO-mániás Robbie Williams egyik videoklipjében is.

Jesse Jane személyisége állítólag olyannyira lehengerlő, hogy a botrányos rádiós, Howard Stern rendszeresen meghívta műsorába. A középiskolában szurkolólányként pózoló Jane-nek saját műsora is lett a Playboy TV-nél, ami Naughty Amateur Home Videos néven futott. Randizási és szexuális tapasztalatainak köszönhetően felkérték a Cheri magazin szerkesztői posztjára, mellette azonban a Genesis, Ralph és a Buzz magazinba is ír néha.

A 2006-os AVN díjátadón ő volt az este házigazdája, egyúttal pedig egy szobrot is hazavitt. Tavaly átoperáltatta a melleit és feleségül ment Rick Roberts pornósztárhoz, és hogy teljes legyen az év: egy újabb AVN –díjjal gazdagodott a gyűjteménye.

 

4. Briana Banks

Briana Banks

A 30 éves Banks Mirage néven indult a pornóiparban, és természetesen ahogy az eddig felsorolt pornósok is, ő is vegyes házasságból való: édesapja német, édesanyja amerikai származású. Édesanyjával négyévesen költözött Los Angeles külvárosába, 16 évesen pedig elhagyta a szülői házat, és magával vitte akkor 14 éves húgát is, majd 2 évvel később ő lett testvére gyámja.

A pornóipar előtt sok más munkával próbálkozott, belekóstolt a modellkedésbe is, amit mai napig űz, de kipróbálta magát titkárnőként is. 1999-ben, egy hirdetésnek köszönhetően szerepelt először pornófilmben, bár a felhívás csupán egy aktfotózásra vonatkozott. A Mirage fedőnevet csak 2000-ben, mellműtéte után cserélte le Briana Banksre. A 4. helyre sorolt pornós nagyon büszke rá, hogy a szakmában ő rendelkezik a leghosszabb lábakkal (91 cm).

2002-ben az a megtiszteltetés érte, hogy egyike volt az első olyan pornószínésznőknek, akikről számítógépes játékfigurát készítettek. Banks egy könyvben is megjelenik, illetve a műről készült dokumentumfilmben is látható. Az alkotások természetesen a szexről szólnak, a könyvben megjelenő többi pornóssal együtt tanácsokat adnak, hogyan virágoztassuk fel szexuális életünket. 2005-2006-ig tartott egy kis szünetet, de a rá következő évben újult erővel tért vissza a pornó világába, és úgy tűnik, megérte: 2007-ben a porn-star.com szerint a második legnépszerűbb színésznőnek minősítették.

5. Mary Carey

Carey beteges családba született, mindkét szülőjének mentális problémái voltak. Édesanyját skizofréniával kezelték, így nagyszülei három hónapos korában magukhoz vették a gyereket, de csak 8 évesen fogadták hivatalosan örökbe.

A 28 éves Mary Ellen Cookot vonzotta a tánc, 12 éves korában a Diótörőben is játszott. Carey később egyetemre ment, de nagypapája halála és mamája egyre romló állapota miatt bizonytalanná vált az anyagi helyzetük, így dolgoznia kellett. Először egy modelleket kereső hirdetésre válaszolt, onnan pedig egyenes út vezetett a sztriptízig. A pénzt azonban kevesellte, így ügynöke tanácsára pornózni kezdett.

Carey – miután állást kapott a Playboy TV-nél -, szerződést kötött a Kick Ass Pictures-szel, ahol azt javasolták neki, hogy ha híres akar lenni, induljon Schwarzeneggerrel szemben a kaliforniai kormányzóságért. Az ötlet természetesen bejött, hiszen számtalan médiaszereplést tudhat magáénak abból az időszakból. A választást nyilvánvalóan nem nyerte meg, viszont újra filmezni kezdett, többször Jenna Jameson oldalán. A sztripperré visszaváltozott Carey idén a Celebrity Rehab c. műsorban szerepelt, ahol alkoholizmusából próbálták kikezelni. A forgatáson azt mondta, hogy abbahagyja a pornózást és ezen túl csak vetkőzik, de idővel abból is ki szeretne lépni.

6. Eva Angelina

A csupán 23 éves Eva Angelina 18 évesen kezdte szexipari karrierjét, és elég bevállalós csajként tartják számon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy többször is AVN-díjazott lett, idén például őt választották a legjobb színésznőnek. Angelina férjnél van, és csupán néhány napja, december 9-én adott életet első kislányának, aki a Sylvi nevet kapta.

Az Angelina Del Mar néven született pornós úgy tervezi, hogy néhány hónap múlva visszamegy dolgozni. A csajt egyébként nagyon könnyű felismerni a filmekben, ugyanis mindig szemüveget visel a jelenetek alatt. Elmondása szerint előfordult már, hogy otthon hagyta az ismertetőjegyét, ezért hazaküldték a forgatásról, sőt, az is, hogy az AVN díjátadón egyszerűen nem ismerték fel szemüvege nélkül.

2004 májusától novemberig párja kérésére szüneteltette aktív tevékenységét, és a pihenőidőszak alatt iskolába járt, de hamar megunta, és újra pornózni kezdett.

7. Brittney Skye

Brittney Skye

A sittet is megjárt Brittney Skye  már gyerekként is aktív volt, már ami a szexet illeti.Sokszor be sem ment az iskolába, mert ideje nagy részét inkább azzal töltötte, hogy a pasijaival lógjon. Azért a pornózás előtt neki is volt normális munkája; egy kiskereskedésben tervezett gyerekszobákat, majd 2001-ben sor került első hardcore jelenetére.

Az elmúlt hét év alatt több mint 338 filmben szerepelt. Az amerikai származású Skye egyik cégnek sem volt hajlandó elkötelezni magát, állítása szerint azért, mert magát leszámítva senkinek sem akart dolgozni. 2003 novemberében a Sineplex Entertainment mégiscsak rávette egy megállapodásra, amit aztán hamar módosítottak, mert Skye nem viselte el a kizárólagosságot.

2003-ban letartóztatták, majd be is perelték, amiért az Olympia Fields Country Club versenyének utolsó döntőjén félmeztelenül berohant a pályára. Az interneten is közvetített eseményt azzal magyarázta, hogy az egyik versenyzőnek szeretett volna átadni egy virágcsokrot. Skye ezt követően visszament Kaliforniába, de amikor ismét Illinoisban járt, újra bent tartották egy éjszakára. Végül 1100 dollár büntetést kellett kifizetnie, mellette pedig hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

8. Belladonna

A 27 éves Michelle Anne Sinclair egy barátjától kapta a Bella nevet, míg a Donnát egyik ügynöke javasolta neki, hiszen a Bella Donna gyönyörű nőt jelent. A 8. helyezett pornószínésznő sem a nyugodt gyerekkoráról híres, 12 évesen megszerezte első tetoválását, két évvel később pedig megpróbált öngyilkos lenni. Az öngyilkossági kísérlet után egy évvel otthagyta az iskolát és elköltözött az anyjától, majd Los Angelesbe utazott, hogy aktmodell lehessen. A többiekhez hasonlóan az aktmodellkedés helyett inkább a pornózást választitta, 19 évesen forgatta első filmjét, azóta pedig már több mint 250 pornóban szerepelt, amikben főként az anális jelentek dominálnak.

A depresszióra hajlamos pornós is saját céggel büszkélkedhet, a Belladonna Entertainmentet férjével, Aiden Kellyvel vezetik, akihez 2004-ben ment feleségül, majd 2005-ben megszületett kislányuk, Myla. 2007-ben azt tervezte, hogy visszavonul, ugyanis a karrierje alatt chlamydiát és herpeszt is sikerült összeszednie. Persze miután kikezelték, visszatért az iparba.

Belladonnát az ABC csatorna Primetime Thursday című talkshow-jába is meghívták, ahol a vágásoknak köszönhetően a pornózás áldozataként mutatták be. Ezzel az alakítással később számtalan pornóellenes csoport visszaélt, sokszor őt hozták fel példaként, de Sinclair persze cáfolta, hogy gyűlölné a pornóipart.

9. Sunny Leone

Sunny Leone, vagyis Karen Malhotra egyike azon kevés pornószínésznőknek, akik közvetlen indiai származással bírnak. A 27 éves Malhotra Tibetben született, majd Delhiben nőtt fel. Az első csókja egy katolikus iskolában csattant el 11 éves korában, szüzességét pedig 17 évesen vesztette el egy másik iskolába járó kosaras fiúval, egy évvel később pedig ráébredt, hogy valójában biszexuális.

Az indiai származású lány épp gyermekápolónak tanult, amikor egyik osztálytársa bemutatta őt egy ügynöknek, aki a Penthouse fotósához, Jay Allenhez irányította. Így lett 2001 márciusában a hónap lánya, de szerepelt a Hustlerben is, majd 2005-ben a Vivid Entertainmenttel kötött szerződést, egy kikötéssel: csak leszbikus jeleneteket vállal.

Két évvel később további hat filmre hosszabbított meg a szerződését a Vividdel, és beleegyezett, hogy leforgassanak vele egy hagyományos férfi-nő jelenetet, amit persze kizárólag a vőlegényével, Matt Eriksonnal vállalt. Legalábbis addig, amíg nem szakítottak.

Az indai származású Leone is rendelkezik saját céggel,ami a Leone L.L.C. nevet kapta. A választásokon mindig kitűnő helyet ért el, 2008 márciusában például a Danni.com internetes oldalon a hónap lánya lett. Az egzotikus szépség sok álmot dédelget: írni szeretne, saját filmeket készíteni, és szívesen látná a nevét egy fehérnemű-kollekción is. Szabadidejében lovagol, szeret olvasni és a World of Wardcraft számítógépes játékkal játszani. Jelenleg Daniel Weberrel, üzleti partnerével és a The Spyderz nevű együttes gitárosával randizik.

10. Taylor Rain

Taylor Rain

A 27 éves Rain légiutaskísérő szeretett volna lenni, egészen a 2001. szeptember 11-i katasztrófáig, amikor inkább a pornóipar felé fordult. Három év alatt több mint 200 filmben játszott, az elsőben még Nikki Star néven. 2004 januárjában férjhez ment egy Scott Fayner nevű férfihez, de a házasság nem tartott sokáig.

Rain a többi pornószínésznővel szemben nem részesíti előnyben a leszbikus jeleneteket, de más rigolyája is van; olyan szerepeket sem vállal el, ahol tőle eltérő etnikummal kellene szeretkeznie. Ez már csak azért is meglepő, mert a hip-hop előadóval, Lloyd Banks-szel jár, és volt már olyan jelenete is, amiben egy ázsiai férfi tette magáévá.

2005-ben debütált az első általa rendezett filmmel, az Ass Up Face Downnal, amiben egyúttal szerepet is vállalt. Ugyanaz év decemberében kijelentette, hogy visszavonul a színészettől és inkább a rendezésre összpontosít. 2006 júniusában a honlapján hirdette ki, hogy terhes, de a következő hónapban elvetélt. Idén újra állapotos lett. Ő sem tartozik a nyugodt természetű sztárok közé, 2007-ben 20 napot kellett börtönben töltenie, amiért beszívva vezett.