Ki mondja azt, hogy egy fiús lány nem lehet szexi? – tette fel a kérdést a Fleshbot.com, és lévén pornó magazinról van szó, elsősorban a butch-okat állították célkeresztbe. De hogy mit is jelent egyáltalán a butch kifejezés, azt viszont sokan nem tudják.

A definíció a leszbikus szubkultúrában lelhető fel, és azokat a meleg lányokat nevezik így, akik férfias, vagy fiús karakterrel rendelkeznek. Ezek a csajok általában rövid hajúak, nem sminkelik magukat, nem viselnek szoknyát, mellőzik a műkörmöket, voltaképp leginkább az elnőiesedett férfiakhoz hasonlítanak, mintsem egy nőhöz. A sztereotípiák szerint a nőies lányokhoz vonzódnak, de ez nem teljesen igaz, hiszen meleg szórakozóhelyeken is sokszor látni két fiús kinézetű lányt egymás karjaiban.

 A butch-butch kapcsolatok az 1940-es és 50-es években a leszbikus kultúrában is tabunak számítottak és gyakran voltak sértő viccek szenvedő alanyai, mivel a homoszexuálisok körein belül is íratlan szabály volt, hogy – mint a heteroszexuális társadalomban – meglegyen a hagyományos szerepkör. A férfi szerep betöltését ebben az esetben a butch-októl várták el, és az ettől eltérőket stigmatizálták.

Míg a társadalomban egyre inkább elfogadott fiús lányként élni, a pornóipar leginkább mégis a nőies leszbikus filmekre specializálódott. Ritkán lehet olyan filmeket látni, ahol butch-okat dobnak be egy-egy jelenetbe, lévén főleg a férfiaknak készülnek ezek a produkciók, akik inkább a nőies idomokat favorizálják. Azért még így is akad, akit felkapott az ipar, vegyük csak Michelle Aston-t, Jiz Lee-t, Syd Blakovich-ot, vagy Dallast. A bekategorizálással azonban vigyázat! A legtöbb leszbikus nő utálja, és magát összetettebb egyéniségnek definiálja.