Különleges erotikus dokumentumfilmmel rukkolt elő Erika Lust: Barcelona legszenvedélyesebb lakosai közül válogatott ki hat olyan huszonéves fiatalt, akik hajlandóak voltak a kamerák előtt maszturbálni. A Barcelona Sex Project történetének érdekessége, hogy a film nem kifejezetten a magányos szexre koncentrál: az akciót hosszas interjú előzi meg.
 
Furcsa, nem furcsa, de a hat főszereplő mindegyike részletesen elmeséli az élettörténet, és a kapcsolataik, szakításuk mellett kitérnek a munkájukra, és kedvenc időtöltésüket is megosztják a közönséggel. Csak a beszélgetés végén terelődik a téma a szexuális vágyakra és fantáziára, aztán egyik pillanatról a másikra vált a kép, és szemeink előtt már az interjúalany maszturbál.
 
Lust ezzel a felvezetéssel azt szeretné elérni, hogy a pornófogyasztók az interjún keresztül megismerjék a főszereplőket, így sokkal reálisabbnak tűnik, amikor végül levetkőznek és magukhoz nyúlnak. Másrészt a szóló szex ünneplése ez a rendező szerint - ami az amerikai pornópiacon nem kis meglepetést okozott. Hogy egy filmben kizárólag maszturbáljanak, ráadásul mindkét nem képviselteteti magát, egyáltalán nem jellemző a szakmára. Valahogy így képzeltük el az 1989-es Szex, hazugság, videó című filmben Graham Dalton felvételeit is.