Jack Wrengler pornósztár után újabb szakmabeli távozott az élők sorából. Az 1970-es években világhírűvé vált pornósra, Marilyn Chambersre lánya találta rá a kaliforniai Santa Claritában, az asszony lakókocsijában vasárnap. A halál oka egyelőre ismeretlen, a hivatalos szervek a boncolás után tudnak majd többet. A Marilyn Ann Briggs néven anyakönyvezett Chambers 1972-ben robbant be a pornóiparba, és a filmvásznon több egyedi dologgal is megdöbbenést váltott ki a nézőkből. Chambers volt ugyanis az első nő, aki borotvált nemi szervvel jelent meg a vásznon, és az első fehér asszony, aki fekete férfival, Johnny Keyes pornószínésszel szexelt egy filmben. Mindemellett arra is hajlandó volt, hogy szilikonos melleit mutogassa, és testékszert tetessen a nemi szervébe, írja az MTI.

Marilyn Chambers

Chambers karrierje 18 éves korában indult be, amikor San Fransiscóba költözött, ahol első színészi munkájaként az Ivory Snow mosóporreklámot népszerűsítette. A kezdetben fotómodellként dolgozó Chambers pornókarrierje véletlenszerűen kezdődött. A zöld ajtó mögött című pornófilmért 25000 dolláros gázsit kért, és egy adott százalékot a bevételekből, mert azt hitte, úgyis elutasítják. Chambers persze megkapta a pénzét a Mitchell Brotherstől, akik a mosóporos lánynak köszönhetően lettek igazán ismertek.

Az 1972-es, A zöld ablak mögött című film állítólag akkora sikert volt, hogy a belefektetett 50000 dollár helyett milliókat hozott a készítőknek, és állítólag a mai napig vásárolják a DVD-ket. Hasonló eredményeket produkált az 1973-as, Resurrection of Eve is. Sőt, az első borotvált nemiszervű asszony akkora tiszteletnek örvendett San Fransiscóban, hogy a város polgármestere tíz évvel ezelőtt kihirdette a Marilyn Chambers Napot, így adózva az akkor 46 éves asszony művészi jelenlétének, szépségének és energiájának, írja az SFGate.

Chambers, aki három férjet is elfogyasztott, több mint 25 pornófilmben szerepelt, és számtalan produkcióban szexelt John Holmesszal, aki 1988-ban Aids-ben halt meg. Az 56 évesen elhunyt asszonynak zenei és politikai területen is voltak szárnypróbálgatásai. 2004-ben indult az Egyesült Államok alelnöki pozíciójáért, 1976-ban pedig készített egy Benihana című számot. Chambers kapott egy kisebb szerepet az 1970-es Barbra Streisand filmben, a Bagoly és cicababában, és megjelent David Cronenberg 1977-es játékfilmjében, a Rabidben.