"Amikor elkezdtünk swingerezni, alaposan átbeszéltünk mindent" - írja blogján pudingocska. "Az első, és legfontosabb az volt, hogy azonnal megállunk, ha bármelyikünk is rosszul érzi magát a helyzettől. Azonnal. Mert az egy dolog, hogy izgat a gondolat, és szeretnénk kipróbálni, az meg egy másik, hogy milyen lesz a valóságban, milyen érzéseket vált majd ki belőlünk, és hogyan hat a kapcsolatunkra. Ez (legalábbis nekünk) nem olyan, hogy ja, nem jött be, ez van, többet nem csinálom. Mert olyan mély sebet kaphatsz vagy éppen adhatsz így, ami nagyon nehezen gyógyul. Írtam már régen, hogy a swingerezés sokszor vízválasztó egy kapcsolatban. Olyan, mint egy katalizátor. Felerősödnek az érzések. Ha van benned féltékenység, akkor az is erősödni fog... ahogy többszörösen érezheted a szerelmet is.

Nem párcserével, hanem két férfis hármassal kezdtünk aztán. Annyira bizonytalan voltam. Nem akartam, hogy Pének bármi is rosszul essen abból amit csinálunk. Nagyon figyeltem rá. Ezért sem mondhatom azt, hogy az első hármasunk teljes értékű volt. De Pé nagyon is élvezte az egészet. Sok elmúlt akkor abból a bizonytalanságból, de azért a maradékot sokáig tartott elengedni. A maradékot, ami arról szólt, hogy Pé kap-e eleget, nem marad-e ki valami fontosból, nem veszek-e el tőle... Nos, nem vettem el tőle semmit, épp ellenkezőleg, rengeteget adtam neki. Erről ő maga biztosított újra és újra és újra, és tudom, hogy ez igaz, így múlt el a maradék félelmem is ezzel kapcsolatosan.

Aztán megtörtént az első párcsere. Kicsit tudathasadásos élmény volt először látni Pét egy nővel, aki nem én vagyok. És nagyon is élvezték mindazt, ami történt. És nem, nem fájt, inkább valahogy olyan volt, mintha nem is valóságot látnám. Pé később sokat áradozott a hölgyről, amit nem is csodálok, mert nekem is fantasztikus élményeim voltak vele. Figyeltem magam, és azt gondoltam, hogy lehet, hogy valami nincs rendben velem, mert nem vagyok féltékeny, sőt...

Elmúlt a tudathasadásos érzés is legközelebbre, úgy vagyok vele, ahogy a múltkor is írtam. Erősen átérzem azt, amit pedig "csak" látok. Vannak, akik úgy párcseréznek, hogy teljesen külön vonul a két pár. Tőlem az például távol áll, mert nekünk pont a közös élmény a lényeg az egészből. De sokfélék vagyunk mi emberek, és sokfélék a vágyaink is.

Amikor egy párt választunk partnernek az egyik elsődleges szempont, hogy nagyon szeressék egymást. Nem csak azért, mert nem akarunk senkinek a kapcsolatába belerondítani (mert nem akarunk), hanem mert az egész párcserés swingerezésben van egyfajta varázslat. Olyan, mint valami óriási ajándék. Egy nehezen megfogalmazható óriási ajándék. Látod azon a másik páron, hogy szeretik egymást. Látod és érzed abból, ahogyan átölelik, megcsókolják egymást egy olyan együttlét közben, ahol négyen vagyunk. És mi is átöleljük egymást Pével, és csókolózunk, és mindennel az üzened a társadnak, hogy: "Szeretlek. Most is szeretlek, akkor is, amikor mással vagy. Szeretem a vágyaidat. Szabad vagy mellettem, az lehetsz, aki csak lenni akarsz, és én akkor is szeretlek. Örülök az örömödnek, és élvezzük az életet együtt. És köszönök neked mindent. Köszönöm, hogy az élet ilyen csodás veled. Köszönöm, hogy szeretsz.". És amikor tudod, és érzed, hogy a másik párban is ez játszódik le, akkor az olyan, mintha egy ritka csodának lehetnél a tanúja. A szerelem szabad áramlása és kiteljesedése ez nekem.

DE nem mindenkinél van ez így. Ez nem egy "emelkedettebb párkapcsolat" (és nem is degenerált párkapcsolat) ahová mindenkinek el kellene jutnia. Ez nem programozható, nem erőltethető, és nem várható el semmilyen szinten. Vagy megvan, vagy nincs meg. Ha úgy döntetek, hogy kipróbáljátok, akkor haladjatok nagyon óvatosan! Mind a párcsere előtt, mind pedig utána őszintén beszéljétek meg az érzéseiteket. Ennek persze előfeltétele, hogy engedd meg magadnak, hogy érezhess bármit, ne fojtsd el az érzéseidet, és na akard őket érvényteleníteni. Mutasd ki a másiknak, hogy szereted! Tudom, gyakran megteszed, de ilyenkor duplán fontos. Mert a kérdés ott motoszkál benne úgy is. Milyen kérdés? Az, hogy szereted-e őt még ezek után? Ez pedig egy gyilkos, lassan ölő kérdés. Most ugyanúgy szüksége van arra, hogy tudja, hogy érezze, hogy szereted, mint a levegőre, amit belélegez. Ha megálltatok, mert bármelyikőtök nemet mondott a párcserére, akkor is ugyanilyen fontos, hogy tudja, attól, hogy nemet mondott, nem szereted kevésbé egy kicsit sem, mert neked az ő boldogsága fontos, és akár örökre mondott nemet, akár ideiglenesen, te elfogadod a döntését, és ettől még nem szereted kevésbé. És van úgy, hogy maga a tudat, hogy bármikor, biztonsággal mondhatsz nemet, elég ahhoz, hogy ne akarj nemet mondani."