A most 24 éves pornószínésznő legidősebb gyerekként érkezett a családba, így később segített felnevelni szüleinek hat fiatalabb testvérét. Az AVN információi szerint Teagan Presley gyerekkora óta vágyott a hírnévre: táncolni és edzeni kezdett, ami később annyira jól ment neki, hogy számtalan versenyen is részt vett, sőt, Norvégiában és Dániában is egyedül képviselte az Egyesült Államokat. Tízéves korában szüleivel Dél-Kaliforniába költöztek, ahol több balettársulatba, például a Joffery Balletbe és a Ballet Theaterbe is felvételt nyert. A lap információi szerint Presley egészen 17 éves koráig ölte a táncba, az iskolába – kitűnő tanuló volt -, és a számítógépbe energiáit.

Szexualitását 16 éves korában kezdte felfedezni, bár ekkor még csak az első csókra került sor, amit az egyik barátnőjétől szerzett egy pizsamaparti alkalmával. Presley csak egy évvel később vesztette el a szüzességét első pasijával, ami az AVN szerint olyan mély nyomokat hagyott benne, hogy „az ismétlés a tudás anyja"-szellemében az elkövetkező egy évben az újabb tapasztalatszerzésre fordította fölös energiáit. Egészen addig ment ez így, amíg Presley függetlenedési vágya tombolni kezdett. Presley egy kínai biszróba ment dolgozni, megtakarítani persze semmit sem tudott, így hiába költözött albérletbe, a számlákat nem tudta fizetni. A korábban megszerzett tánctudását ezt követően a sztriptízelésben kamatoztatta, és az ebből származó bevételekből már félre is tudott tenni egy keveset.

Ötös skálán hányasra értékeli Teagan Presleyt?

Az AVN szerint azonban Presley többet akart, így néhány hónapon belül beregisztrált egy pornóügynökséghez, akiknek köszönhetően 2004-ben már leforgatta első filmjét. Az ifjonc pornósnak annyira bejött új szakmája, hogy le se állt a filmekkel, az elkövetkező nyolc hónapban további negyven remekműben szerepelt. Presley azonban nevet akart szerezni magának, így első cégétől a Digital Playgroundhoz igazolt, nem sokkal később pedig különféle díjakkal ismerték el szakmai érdemeit. Többek között megkapta az Év felfedezettje - , valamint az Év fiatal sztárja – díjat is. 2005-től Presleyt már a csatornák és a címlapok is megtalálták, a Oui, a High Society vagy az AVN címlapján, de a People magazin borítóján is szerepelhetett. Miután 2007-ben lejárt a Digital Playgrounddal kötött szerződése, Presley kivett egy év szabadságot, visszatérése pedig nagyot szólt: rögtön a Penthouse magazin címlapján kapott helyet, amely a 2009-es év januári playmate-jének választotta. A 24 éves szexiparos ezután saját produkciós céget alapított skinworXXX néven, melyhez társtulajdonosnak két neves pornóst – Joshua, Eva Angelina – is megszerzett. Első filmjükben, a Sun Goddess: Malibu-ban Ádám és Éva történetét helyezik egy egészen új kontextusba.