Idén 14. alkalommal vette kezdetét Európa legnagyobb erotika kiállítása és vására, a Venus Berlin. Az esemény október 21-én kezdődött, és mint ahogyan lenni szokott, négy napig fog tartani. A közel 30 000 négyzetméteren több mint 400 kiállító vesz részt, a szervezők felkérését pedig rengeteg pornós fogadta el most is, a kontinens majdnem minden országából, Amerikából, de még Thaiföldről is.

Magyarországot Dorothy Black, alias Mészáros Dóra képviseli, aki nem csak szólóban fogja a színpadon nyomni, hanem állandó társával, Maria Belluccival is leszbizik a közönség előtt. Természetesen 2010-ben is külön meleg és fétis szekció is, ahol külön színpad adott teret a PVC és bőrdivatnak, sőt, a szakmai és a közönségnek szóló kiállítók is külön teret kaptak.

Korábbi élménybeszámolók után kutatva egyébként szoknyavadász írását emelnénk ki ezzel kapcsolatban: „A 2001-es berlini szexexpón feltűnt a közönség összetétele. Míg itthon főleg alacsonyabb intellektusú urak látogatják a hasonló rendezvényeket, Berlinben a párok voltak többségben, de akadtak néhányan az idősebb korosztályokból. Budapesten a néző odaáll szájtátani egy-egy eseményhez, Berlinben az amatőr fotósok tapossák le egymást.” Úgy tűnik, hiába az idő és a tapasztalat, a helyzet azóta is változatlan.

Ami a fotókat illeti, még kevés használható anyagot találtunk az interneten, de hétvégére biztosan összegyűlik egy jó kis galériára való, és Mészáros Dórát is elcsípjük majd egy interjú erejéig. A kóstoló mindenesetre már most önmagáért beszél, bár pontosan nem tudjuk, hogy az alkotó mit akart kifejezni a műalkotással, de szájban, punciban és ánuszban nem szenved hiányt a néző, és a kiállítás jellegét tekintve ez a lényeg. Addig is itt egy korábbi amatőr felvétel, hát, ezek mennek Berlinben.