Ami az amerikaiaknak Ron Jeremy, az az európai pornórajongóknak az olasz Rocco Siffredi. Mindketten ikonná váltak az elmúlt húsz évben, ráadásul egyikük sem rendelkezik kis méretekkel. Siffredi 40 darab AVN-díjat tudhat magáénak.

Az 1964-ben született Rocco Siffredi a nagy farkáról, és brutális análjeleneteiről híres. Közel 500 filmet forgatott, rendezőként, színészként és producerként is ismert. 23 évesen kezdett pornózni az Iafd szerint 1987-ben, Marc Dorcellel. A Wikipédia szerint azonban 1989-ben forgatott először. Művésznevét a Borsalino című film ihlette, a gengszter filmben Alain Delon játszotta Roch Siffredit az olasz csődört. A Wikipédia szerint Siffredi 1984-ben találkozott egy szvingerklubban a francia pornószínésszel, Gabriel Pontelóval, aki megismertette a producer Marc Dorcellel. 1989-ben szerepelt először pornófilmben, a Belle d'Amourban. Ezután kilépett a pornóból, és modellként dolgozott két évig, majd Teresa Orlowskinak köszönhetően visszatért a pornóhoz. Éveken át, egészen 2001-ig keményen űzte az ipart, és nemcsak színészként, hanem 1993-tól rendezőként és producerként is komolyan veszik. 2004-ben visszavonult, gyerekeire, családjára koncentrált, és öt éven át távoltartotta magát a felnőttipartól. Ekkor már a Rocco Siffredi Produzioni nevűprodukciós cégét megalapította Budapesten. Állítólag igyekezett maga helyett találni valakit, de ez végül nem jött össze. 2009-ben visszatért a szakmába színészként, és a nála 25 évvel fiatalabb Tori Blackkel, a 2010-es AVN-győztes pornóssal forgatott análjelenetet. A színésznő később azt nyilatkozta, ez volt élete legkimerítőbb aktusa. A rendező-színész olasz reklámfilmekben is vállalt szerepet, továbbá két művészfilmben is megmutatta magát.

Siffredi csak kemény szexjeleneteket csinál, a Sidonie Lavourral közös jelenetükkel, amiben Rocco a wc kagylóba mártja a nő fejét, és közben seggberakja, egy életre beírta magát a pornó történelmébe. De az alábbi, Michelle Wilddal közös jelenet is a pornórajongók egyik nagy kedvence. Feltehetően ahhoz, hogy mára a pornóban a trend a torokbaszós majdnem hányós, hajcibálós és a dupla anál lett, köze van Rocco Siffredi munkásságának.