A videómegosztók, tumblr blogok tele vannak agresszív szexszel, a fojtogatós, verős és gumiruhás pornók sosem látott rajongói táborra tettek szert mára. A fojtogatás mint olyan sokkal hétköznapibb, mint azt gondolnánk, a légzéskontroll adta gyors és erős orgazmust már kamaszkorban felfedezik azok, akik kénytelenek halkan és gyorsan maszturbálni. Az eheti póz a fojtogatás, ajánljuk lovagló pózban úgy ahogy itt látni, vagy misszionárius pózban, ahogy itt látni.

A hardcore filmekben mindenféle módon látni fojtogatást, bőrövvel, szíjjal, kézzel például, a hálószobába ezeket csak azoknak ajánljuk, akik a sötét oldalon szexelnek már évek óta. A légzéskontrollal játszadozni veszélyes. Ahhoz, hogy ez jó legyen, csakúgy mint minden más szexuális tevékenységhez, ehhez is kommunikáció és kölcsönös együttműködés szükséges. Különben a nagyfokú élvezetből könnyen rémálom lehet, ez muszáj hangsúlyozni.

Akár nőről akár férfiről legyen szó, a fojtogatás nem szabad, hogy tényleges fojtogatás legyen, inkább erősebb lefogás a nyaknál – és az sem mindegy, hogy mennyire erős, a nyelőcső, légcső könnyen sérülhet a hirtelen mozdulattól. A fojtás ne tartson tovább pár pillanatnál, ugyanis van egy pont, ami után már visszafordíthatatlan a helyzet. A dörzsölős anyagokkal vagy éles tárgyakkal való fojtogatást mindenképp kerülni kell, a kötél komolyan megsértheti a nyelőcsövet, a légcsövet is, és halált is okozhatnak.

Azok, akik szeretnek abszolút kontroll alatt lenni, élvezik a teljes tehetetlenség, kiszolgáltatottság adta örömöt, próbálkozhatnak a kéz helyett a selyemsállal, ahogy a Magassági mámor című filmben is látni.