Sose fogja kitalálni, ki van az alábbi képen. Kicsit segítünk: egy visszavonult amerikai pornószínészről van szó, akiről úgy tartják, a legelső valódi pornósztár. Dorothea Patton névvel született 1954-ben, és az 1970-es-80-as években volt a szakma csúcsán. Megvan? Hajtás után kiderül, jól tippelt-e. 

Bizony, az idén 60 éves asszony nem más, mint Seka. Dorothea Patton Radfordban született és nőtt fel, ahogy visszaemlékezett, egyszerű, normális gyermekkora volt. A korai pornófilmjeiben még Linda Grasser álnéven szerepelt, végül felvette a Seka becenevett. Több mint 200 felnőttfilm főszereplője volt, egészen 1982-ig, amikor leállította szexfilmek forgatását, mert azt állította, hogy "nem fizetnek annyit, amennyit ő akart". A sztriptíz és az aktmodellkedés felé fordult, miközben megalakult a saját fanklubja. Utólag elsimerte, hogy a döntéséhez nagyban hozzájárult az 1980-as évekbeli HIV-járvány.

A korai 1990-es években visszatért a pornóiparba néhány utolsó film erejéig, az utolsó filmje Az amerikai harisnyakötő. Jamie Gillis, aki több alkalommal szerepelt Sekával, úgy gondolta, hogy Seka "a pornó felett állt kicsit", úgy írta le őt, mint a fehér trashkirálynőt. Seka 1997-ben a házigazdája volt egy rádiós talkműsornak, a "Beszéljünk a szexről" című produkciónak. Három évig vezette a műsort. Öt évvel később dokumentumfilmet készítettek róla, aminek a címe a Kétségbeesetten keresem Sekat. Svéd filmesek, Christian Hallman és Magnus Paulsson felkeresték a pornólegendát, hogy kérjenek egy interjút tőle. Mióta elkészült a film, bejárta a nemzetközi filmfesztiválokat, és elérhetővé vált DVD-n is.

2005-ben Seka Chicago-ból Kansas Citybe költözött, megnyitotta a saját rajongói klubját a saját honlapján. 2007. februárjában azt állította, hogy az első kemény jelenetét 15 éves kora környékén forgatta, ami elérhető online fizetéssel.