A Velvet olvasói egyértelműen az értésünkre adták, hogy nem - vagy legalábbis a szavazók körében nem - Belladonna a legcsúnyább pornószínésznő. Michelle Anne Sinclair születésnapja máűjus 19-én lesz, úgyhogy ennek alkalmából nézzük is meg, ki ez a furcsa arcú, iszonyúan perverz nő a szexiparban.

A most 33 éves Belladonna belépése a felnőttiparba akkor kezdődött, amikor egy ügynök Utahba utazott, hogy meglátogassa a csaj egyik barátját, ahol ő is bemutatásra került. Belladonna a következő napon már Los Angelesbe repült. Közvetlenül a pornókarrierje kezdete előtt egy klubban táncolt Utahban. A beceneve, vagyis a Belladonna, egy utah-i barátjától van, aki mindig Bellának szólította, később pedig egy akkori ügynöke azt javasolta, hogy legyen Bella Donna, mert az gyönyörű nőt jelent olaszul.

Az ok, hogy csatlakozott a pornóiparhoz, elsősorban pénzügyi volt. A karrierje 2000-ben kezdődött, mikor betöltötte a 18-at. Az első filmje a Real Sex Magazine volt, amit poszt videójában meg is nézhet. Az análszexes résznél megvolt az első beöntése is, és le is kellett pisilnie a filmpartnerét. Az egyik korai filmjében 12 férfivel volt gruppenszexes jelenete egy börtönben. Azóta több, mint 300 pornóban játszott, ilyenekben, mint a Service Animals 6. és 7. She-Male domination Nation, Bella Loves Jenna, stb.

2002-ben szerepelt a Fashionistas című, többszörösen díjazott BDSM-kategóriájú filmben, melynek rendezője, John Stagliano úgy írta körül a hölgyet, mint a "leghihetetlenebb szexuális adottságokkal rendelkező" egyént akit valaha látott. Stagliano mellett Nacho Vidal, Jules Jordan és Rocco Siffredi által rendezett filmekben is szerepelt. 2003-ban aláírt egy szerződést a Sineplex-szel, ahol rendezői szerepet is vállalt. Mára ő a Belladonna Entertainment vezérigazgatója és férjével, egyben partnerével, Aiden Kelly-vel üzemeltetik azt. A saját videóit gyártja a Belladonna Entertainment és a Deadly Nightshade Productions keze alatt.

Belladonna egy 2007-es interjú folyamán, melyet a Salt Lake City Weekly című lapnak adott, rámutatott a karrierjében néhány aspektusra, melyet megbánt: részben az abból fakadó korai hírhedtséget, hogy olyan szerepeket is elvállalt, ami rengeteg másik színész számára extrém vagy tabu. A tapasztaltabb színésznők útmutatásának teljes hiánya következtében egy tartósabb klinikai depresszió állapotába került. Ugyanebben az interjúban mesélt arról is, hogy felelősséget vállalt minden döntéséért és sosem volt ráerőszakolva az alakításra.

2011-ben a CNBC által a 12 leghíresebb pornósztár közé lett besorolva, megjegyezvén, hogy habár pár lépést hátrált karrierjétől a rendezés és alkotás érdekében, sikeresen fenntartott egy hűséges rajongótábort, továbbá 42 AVN-díjra jelölték, amiből 10-et meg is nyert karrierje során.

2007 augusztusában Sinclair úgy döntött, hogy megkezdi visszavonulását az iparból, a nemi betegségeknek, főleg a herpesznek köszönhetően. 2002-ben az volt a meggyőződése, hogy herpeszes, és aggódott, hogy a fertőzés elterjedhetett. Később kiderült, hogy csak kiütésről volt szó, nem herpeszről. Erre való tekintet nélkül úgy döntött, hogy mégis visszavonul. Mindazonáltal a 2008-as blogposztja alapján visszatért a szakmába és számos hardcore jelenetet leforgatott. Megjelent a Digital Playground "Pirates II"-jében, a legsikeresebb DVD-jük, a "Pirates" folytatásában is, ahogy James Gunn egyik felnőttfilmjében is.

2012 júliusában jelentette be ismét, hogy többet már nem érdekelt a kamera előtti szexben, és más tevékenységeket fog űzni ezentúl.