Rengeteg elkeseredett túlsúlyos embertől hallom ezt a mondatot. Aki nem tud pszichés eredetű farkaséhségének gátat szabni, avagy megválogatni az étrendjét, ezt az egyáltalán nem olcsó megoldást választja. A szűkítő műtétnek nincs sok rizikója. Utána egyszerre alig tud tíz dekánál többet enni. Megfosztja magát attól az örömtől, ami a nehezen mozgó, túlsúlyos testnek maradt - az evés.

   Sokan lefogynak így egy darabig. A szervezetünk kitűnően tud alkalmazkodni a kevesebb ételhez is, hiszen ez biztosította az evolúciós túlélésünket. Fél év múlva, 30 kilóval könnyebben még a diétás keksztől is képesek lesznek hízni. Eközben a kevés tápanyag miatt állandó vitaminpótlásra van szükség, sportolni semmi energia nincs. Belgiumban találkoztam Margriet Wilhelm szenátorasszonnyal, aki szintén túlesett a műtéten,állandó hízással küzd és most harcol az eljárás ellen. Vannak alternatív javaslataim is: Száj félig bevarrássa, a nyelv helyi érzéstelenítése, hogy ne érezzünk ízeket, a nyelőcső végbéllel történő összekötése... Na félre a viccel! Az önmegvalósításban, az akaratban hiszek. Száműzni kell a hozzáadott cukrot, a liszteket, a fehér rizst és növelni kell a rostbevitelt. Nem mindegy, hogy mit, mikor eszünk!

   A cukrot cukorpótlóval helyettesíthetjük/ de nem aszpartam /, a lisztet update liszkeverékkel. /liszt, update liszt 50-50% keverési arányban/ Így este is ehetünk pl. kenyeret, hamburgert. Jókat eszünk, lesz energia, beáll a vércukor egyensúly és a mozgáshoz is megjön a kedv! Ez a lényeg! Egy gyomorgyűrűs, akit soványra műtöttek soha nem tanulja meg tisztelni saját magát, az akaratát! Nincs is miért! A mellékelt képen két nyíregyházi ismerősöm látható a hétvégi tornáról. Egy év alatt 70 és 45 kilót fogytak a könyvem segítségével! Tiszteljük magunkat, irányítsuk az életünket, ételünket !

 

 

 

Norbi                                                                              www.norbiupdate.hu