Szia Norbi!

Tegnap este, amikor Zsolt szervezete lenyugodott a sport után mégis vacsorázott. Upd. kagylót és tonhalat evett paradicsommal, néhány szem olíva bogyóval és az elmaradhatatlan erős pistával. Még ezzel a vacsorával együtt is keveset evett szerintem a tegnapi nap. Az ilyen kései vacsorák a programod elkezdése előtt, rendszerint veszekedésbe, morgolódásba torkolltak, hiszen tudtam, akit legjobban szeretek /testem-lelkem másik fele/ szép lassan a szemem láttára eszi halálra magát.

 Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez állandó intenzív érzésként élt volna bennem. Egy-egy fáradt nap után csak egy szomorú beletörődő gondolatként suhant át rajtam. Máskor hangosan kardoskodtam Vele. Tönkre téve a család jó hangulatát. Aztán lehetett választani, miért legyen nagyobb lelkiismeret furdalásom. Az evéssel összefüggő szenvedélybetegség a család és a környezet, külvilág számára nem olyan szörnyű általában, mint a többi szenvedélybetegség esetében - szerintem. Maximum a nagyon extrém esetekben, mint amilyen Zsolt is. Egyrészt megszámlálhatatlanul sok eset van körülöttük, mondhatni megszoktuk. Az ingerküszöb igen alacsony. Másrészt anyagilag és erkölcsileg nem olyan tragikus, mint a többi szenvedély betegség. Anyagilag azért nem olyan súlyos, mint az alkoholista, játékszenvedélyes vagy kábítószeres apák, anyák esetében, mert nem verik el a család utolsó pénzét.

 A társadalom pedig jobban elfogadja a duci ember látványát, mint egy részeg vagy a kábítószer hatása alatt levő emberét. Kevesebb az előítélet, inkább sajnálják, mint megvetik a kövér emberekét. Pedig az önpusztító eredmény tekintetében sajnos nincs különbség.

A mai napunk a következők szerint alakult: Reggeli 8 körül: 4 tojásból rántotta 4 upd. virslivel, 1,5 szelet upd.1 kenyér, kevés light medvesajt, paprika, paradicsom, fokhagyma, kávé édesítőszerrel Délben: sárgabarack leves, rántott gomba majonézes mártással, tegnapról megmaradt cs. mell /ennek csak harmadát ette meg/ párolt z.borsó, sáárgarépa /ennek a felét/, 4 upd. virsli, paradicsom saláta, erős pista, kávé édesítőszerrel. Délután nem kért enni semmit. ½ 8 körül alkudozás, ma nem lesz torna. Nem akartam veszekedésig vinni a dolgot. Vacsora ¾ 8-kor: 8 db upd.virsli /20 dkg/, kevés light sajt, 1,5 szelet upd.1 kenyér, erős pista, saját készítésű: v.hagyma, reszelt s.répa, reszelt zeller, upd.sonka párolása kevés olíva olajon. Amíg vacsorázott fent, addig hívtalak lent. A beszélgetés végére lejött az emeletről, ekkor nyomtam a kezébe a telefont. Amikor letette, rám nézett, és mosolyogva, dühöt színlelve annyit mondott: fogadjunk, rám uszítottad a Norbit. Én pedig ártatlanul csak annyit válaszoltam: valahogy úgy. Nagyon köszönöm, hogy átsegítetted Zsoltot a holtponton. Mivel épp akkor lakott jól, megegyeztünk, hogy várunk 9-ig. 9- ½ 10 – ig családi duci torna. A végén megkérdeztem: jóleső érzés-e, hogy megcsinálta ma is a tornát, túl van rajta. Válasz: hát persze. A gyerekekkel megdicsértük, gratuláltunk.

 Duci torna után megnéztük a Hír Tv-n Kiskunhalas /szülővárosom, lakóhelyünk/ „nagy vállalkozóinak” sikeres uniós MSZP-s pályázatait. Zuschlag János után igazán „felemelő” érzés volt egy újabb botrány. Még jó, hogy van egy Halasi Csipkénk, Miklósa Erikánk is.

Két napja a következőn gondolkodom: nem volna-e célszerű a nagyobb városokban Norbi Update Fogyi Klubokat létrehozni, ahol a módszeredre megtanított trénerek segítenének a fogyni vágyóknak? Tanácsot lehetne tőlük kérni stb. Bizonyos értelemben így lehetne „megsokszorozni” Téged. Hiszen egy ország nyilván nem írhat Neked esténként e-maileket, nem hívhat fel, hogy tedd helyre kedves párjuk agyát! Vagy update receptek főzése, sütése valamelyik csatornán Veletek. Had fogyjon az egész ország. Ennyit gondolatébresztőnek.

Jó éjt!

Vera

 

 

Kedves Vera!

Amit írsz nagyon komoly és mély meglátása a dolgoknak. Nagyon durva szenvedélybetegség ez, ami egyrészt lelki eredetű, másrészt a finomított cukor, fehérliszt és a mesterséges ízfokozók együttes eredménye. Egyfajta függés, addikció. A tévéreklámok hazugságai még fokozzák ezt. Kedvencem amikor egy finomított cukorbombát azzal adnak el gyerekeknek, hogy nincs benne tartósító és mesterséges színezék. Tulajdonképpen a lényegről terelik el a figyelmet.

Amikor beszéltem Zsolttal, csak annyit mondtam neki, ha valaki elcseszi a napját akkor nem az a megoldás, hogy egy kis mozgást elhagy - fáradt - és magával és veletek is kitol. Az életéért küzdünk. Az országos elérhetőség miatt szeretnék Norbi Update centereket létrehozni. Kb 6-700 nm területen lenne aerobik, kardio fitnesz és kontroll, szűrőállomás, update étterem és delikát, valamint Réka bőrfeszesítő és szépségszalon. Természetesen oktatnám az edzőket és a dolgozókat. Már dolgozunk ezen! Csak év végéig 5 franchise étterem nyílik. Örülök, hogy meg vagytok elégedve a Food Express Update ételekkel. Épp két éve fejeztem be az üzleti tevékenységét az első ilyen, önálló cégemnek. Azóta alszik, most számolják fel. Képzeld már ebből is valaki botrányt csinál, mintha csődbementem volna. Látod az embereim a kilók ellen küzdenek én a rosszakarók és az irigyek ellen. Lehet, hogy ismeretlen, kövér és cukorbeteg fiúként boldogabb lettem volna? Vicces. Néha elgondolkozom ezen. Tartsuk tovább a lelket Zsoltban! Dicsérjétek! Át kell lendíteni a holtpontokon! Ti csak egymásnak vagytok, s ő nagyon beteg a kilóktól.

Ölellek.

Norbi